Ο Κ. Αργυρός στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Κώστας Αργυρός, μίλησε στις 27/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το συνέδριο του Ποταμιού:

«Αυτό που περιμένει η κοινωνία, περισσότερο, από εμάς είναι να αποκρυσταλλωθούν κάποιες θέσεις και να υπάρξει μια πιο σαφή εικόνα για το τι ακριβώς θέλει και πού πάει το Ποτάμι. Νομίζω ότι αυτό περιμένουν οι σύνεδροι και αυτό λέει και κόσμος που μας βλέπει με μία συμπάθεια, αλλά μας λέει "θέλω να ξέρω πέντε πράγματα παραπάνω"... Τώρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, εφόσον έχουμε μπροστά μας εθνικές
εκλογές και λέμε ότι δεν είμαστε απλά ένα κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά ένα κόμμα που θέλει να αναλάβει και ευθύνες. Εκεί πια θα πρέπει να πούμε πώς θα αναλάβουμε αυτές τις ευθύνες».

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι το φθινόπωρο είναι ένα επικίνδυνο διάστημα για εκλογές;

Κ. Αργυρός: «Είναι μια επικίνδυνη στροφή, ναι. Βλέποντας την συμπεριφορά κυβερνητικών στελεχών, νομίζω ότι είναι προφανές και σε έναν απλό παρατηρητή, ότι υπάρχει αυτή η σκέψη στα στελέχη της κυβέρνησης. Πολλοί λειτουργούν έτσι. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης, να κλείσει λίγο το μάτι στην κοινωνία, ότι θα είναι λίγο πιο "λαϊκά" τα μέτρα από εδώ και πέρα, ότι θα υπάρξει μια ανακούφιση, ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση για την μεσαία τάξη. Ακούμε πολλά το τελευταίο διάστημα... Άρα λοιπόν, με βάση την εμπειρία που έχουμε ως Έλληνες, ξέρουμε ότι όταν μια κυβέρνηση αρχίζει να κλείνει λίγο το μάτι, συνήθως το κάνει επειδή έχει στο νου της ότι μπορεί να πλησιάζουν εκλογές...».

Και πρόσθεσε: «Δεν πάμε να παίξουμε το ρόλο της "ουράς", όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Θέλουμε να μπούμε στο παιχνίδι, να επηρεάσουμε και να αλλάξουμε κάποια πράγματα και αυτό πραγματικά μπορείς να το κάνεις, όταν είσαι σε μια θέση που σε παίρνουν και οι άλλοι στα σοβαρά. Δεν είναι εύκολος ο στόχος -να μη γελιόμαστε-, αλλά νομίζω ότι στη ζωή πρέπει να βάζεις ψηλούς στόχους, αλλιώς, συνήθως, περνάς από κάτω».

* Για την επιλογή Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν:

«Υπάρχουν πολλές πτυχές. Είναι αυτός που πρώτευσε στις εκλογές, άρα δικαιωματικά πήρε την εντολή να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν και δικαιωματικά θα πάει, για να τον ψηφίσει το ευρωκοινοβούλιο. Νομίζω το είχαμε πει και εμείς αυτό, αλλά το είχε πει και η Αριστερά. Τώρα, η επιλογή Γιούνκερ -απ' ό,τι ακούμε-, είναι μια παρασκηνιακή επιλογή. Ακούμε για κάποιες συμφωνίες, για ανταλλάγματα, τι ζήτησε ο Κάμερον, τι ζήτησε ο Σουλτς. Δεν είναι ό,τι καλύτερο, όταν καταλαβαίνεις ότι για να βγει ένας πρόεδρος της Κομισιόν, έχουν προηγηθεί πάρα πολλά παζαρέματα και πάρα πολλές μυστικές συμφωνίες, τις οποίες θα δούμε στην πορεία. Ο κ. Γιούνκερ έχει πει ότι θα κάνει κάποια πιο κοινωνικά ανοίγματα στην πολιτική της Κομισιόν, εμείς το θεωρούμε σωστό... Ήταν από τους λίγους -πιστεύω-, που τόλμησε -και έχει δημοσιευτεί αυτό-, να εναντιωθεί κάποιες φορές στην Α. Μέρκελ και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να κάνει ένας πρόεδρος της Κομισιόν».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα