Ο Ι. Κουκιάδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Ιωάννης Κουκιάδης, μίλησε στις 27/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την παραίτησή του:

«Υπέβαλα την παραίτησή μου για προσωπικούς λόγους στις 19 του μηνός στον κ. Ζανιά. Είχα υπόψη να υποβάλω την παραίτησή μου πολύ πιο νωρίς, αλλά οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις καθυστέρησαν την υποβολή».

* Για το ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου:

«Από τον Μάρτιο μήνα είχαμε μια προεκλογική περίοδο, η οποία αποτελούσε

ανασχετικό παράγοντα για την προσέλκυση ενδιαφερομένων. Και να έκανε κάτι το ταμείο, γιατί γινόταν μια έρευνα στην αγορά, στις συζητήσεις που έκαναν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, μιλούσαν για πάγωμα των αποκρατικοποιήσεων. Όλοι. Πώς είναι δυνατόν το ταμείο αυτό, με ένα τέτοιο πολιτικό κλίμα, αξιοπρεπώς να βγει στην αγορά και να ζητήσει ενδιαφερόμενους;
Αν υπάρξει σθεναρά πολιτική βούληση και ο κ. Στουρνάρας -απ' ό,τι ξέρω-, είναι υπέρμαχος του να προχωρήσει η αξιοποίηση και κυρίως να κάνει ένα άνοιγμα το ταμείο, να επιδιώξει μια δημόσια συζήτηση, για να πει στον κόσμο τι ακριβώς θέλει... Γιατί εδώ υπάρχει μια παρανόηση. Άλλοι λένε θα ξεπουλήσει, άλλοι λένε θα εκποιήσει αντί πινακίου φακής. Ενώ η λογική είναι να αξιοποιηθεί η περιουσία του δημοσίου με προσέλκυση επενδυτών για να γίνει ανάπτυξη».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει καταπάτηση της περιουσίας με άναρχο τρόπο και, στη συνέχεια, μιλάνε για ξεπούλημα, όταν θες να αξιοποιήσεις με οργανωμένο τρόπο την περιουσία αυτή. Αυτή είναι η κατάσταση».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα