Ο Γύρος του Κόσμου

Η οικονομική δικαιοσύνη που υποσχέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια της ομιλίας του για την «Κατάσταση του Έθνους» καθώς και η συνέντευξη της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό που ζήτησε ενοποίηση των ταμείων διάσωσης EFSF και ESM είναι ένα από τα βασικά θέματα των πρακτορείων αυτή την ώρα.

Reuters: Διπλασιάζει τον φόρο στους εκατομμυριούχους ο Ομπάμα. -Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε την τελευταία ομιλία
του για την «Κατάσταση του Έθνους» πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου για να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή της μεσαίας τάξης, που θα διπλασιάσει τους φόρους στους εκατομμυριούχους και θα περιορίσει την δύναμη της Wall Street.

Bloomberg: Ο Ομπάμα ζητά αύξηση των φόρων στα υψηλά εισοδήματα. «Όσοι κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. δολάρια ετησίως θα πρέπει να φορολογούνται με ποσοστό τουλάχιστον 30%» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ομπάμα προς Ρεπουμπλικάνους: Τώρα αρχίζει το παιχνίδι αναφέρει το Associated Press. Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων ότι θα πολεμήσει όποιους επιχειρήσουν να σταθούν εμπόδιο στις προσπάθειες για οικονομική δικαιοσύνη και «θα αντιταχθώ σε κάθε προσπάθεια να επιστρέψουν οι ΗΠΑ στις πολιτικές που οδήγησαν στην οικονομική κρίση».

Σε άλλα διεθνή, οικονομικά θέματα: Η Λαγκάρντ του ΔΝΤ εκτιμά ότι η ενοποίηση των ESM και EFSF θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των αγορών και θα δημιουργήσει μια δύναμη πυρός για την Ελληνική κρίση αναφέρει το Reuters.

Σε ανοδική πορεία η Apple, υπερδιπλασίασε τα κέρδη της αναφέρει το Bloomberg.

Η αυξημένη ζήτηση για iPhone και iPad οδήγησε σε υπερδιπλασιασμό των κερδών της Apple στο α' τρίμηνο, παγιώνοντας τον «ρόλο» της εταιρείας ως της πιο πολύτιμης τεχνολογικής εταιρείας, αναφέρει το πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, το Γαλλικό πρακτορείο κάνει λόγο για «επιθετική» προσφορά της ελβετική Roche 5,7 δισεκ δολάρια για την αμερικανική Illumina.

Στην Τουρκία, το Anadolu προκρίνει την τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν - Πούτιν με βασικό θέμα την Συρία.

Στη Ρωσία, ο πρόεδρος Ντίμιτρι Μεντβέντεφ είναι έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των φοιτητών δημοσιογραφίας, στο κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας, αναφέρει το Itar Tass.

Χιλιάδες Αιγύπτιοι στην πλατεία Ταχρίρ για την επέτειο εξέγερσης κατά του Μουμπάρακ μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα