Ο Γύρος του Κόσμου

Άνοδος στα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ καθώς υπάρχει αισιοδοξία στο Eurogroup για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία αυτή την ώρα. Την κλοπή του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και την παραίτηση του υπουργού

Πολιτισμού μεταδίδει το Associated Press.

Βασικό θέμα, επίσης, η έγκριση του ψηφίσματος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τη Συρία και την ίδια ώρα, φήμες για παραίτηση του προέδρου της Γερμανίας.

Reuters: Αυξάνονται οι ελπίδες για συμφωνία μετά την εξεύρεση λύσης από την Ελλάδα για νέες περικοπές από τον προϋπολογισμό. Αναπτερώθηκαν κάπως οι ελπίδες σήμερα ότι η Ελλάδα τελικά προχώρησε αρκετά ώστε να διασφαλίσει ένα νέο πακέτο βοήθειας, όπως απαιτούν οι δανειστές της, ωστόσο δεν έχει κοπάσει η ένταση με την Γερμανία. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για την εξασφάλιση των 130 δισ ευρώ ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά οι Έλληνες αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα κλείσει η συμφωνία με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, τη Δευτέρα.

Bloomberg: Η ΕΚΤ έτοιμη να ανταλλάξει τα ελληνικά ομόλογα για να αποφύγει ζημία από το κούρεμα. Στην ονομαστική τους αξία φέρεται να προτίθεται να ανταλλάξει τις επόμενες ημέρες η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της ώστε να αποφύγει ζημιές από το «κούρεμα», μεταδίδει το πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, η Γερμανία αναζητά τρόπους ώστε να αποφευχθεί μια διπλή ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο της ελληνικής βοήθειας, αναφέρει το Bloomberg. Η Γερμανία δεν επιθυμεί να «σπάσει» η βοήθεια ύψους 130 δισ ευρώ, προς την Ελλάδα σε δύο δόσεις. Παράλληλα, ελπίζει να κλείσει το θέμα της ανταλλαγής ομολόγων στην ερχόμενη συνάντηση του Eurogroup.

Το Associated Press μεταδίδει ως έκτακτη είδηση την κλοπή από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού.

Σε άλλα διεθνή θέματα, προς παραίτηση ο Γερμανός πρόεδρος, Κρίστιαν Βουλφ μετά το αίτημα της άρσης της ασυλίας του από την εισαγγελία του Αννόβερο. Ο Βουλφ έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρότατης κριτικής που ξεκίνησε από τους όρους στεγαστικού του δανείου και έφτασε να περιλαμβάνει το αληθές ή μη των κοινοβουλευτικών του δηλώσεων, τις διακοπές του και τις σχέσεις του με Γερμανούς επιχειρηματίες.

Στη Συρία, μια από τις χειρότερες επιθέσεις των τελευταίων 14 ημερών δέχθηκε η πόλη Χομς μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο, ως αντίδραση στην έγκρισηου ψηφίσματος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την οποία υιοθετείται σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία που προβλέπει την αποχώρηση του Μπασάρ Αλ-Άσαντ από την εξουσία.

Στην γειτονική Τουρκία, μετά από την Αθήνα, βρίσκεται ο γ.γ του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας μεταδίδει το Anadolu.

Στη Ρωσία, ο πρόεδρος Μέντβεντεφ προχωρά σε μεταρρυθμίσεις με αλλαγή του εκλογικού νόμου και αναδιάρθρωση της κάτω Βουλής, ως απάντηση στις μαζικές διαδηλώσεις μεταδίδει το Ria Novosti.

Στη Λιβύη, δι

Keywords
Τυχαία Θέματα