Ο γαλλικός Τύπος για τα ελληνικά exit polls

Στα ιστορικά χαμηλά των ποσοστών των δύο παραδοσιακών κυβερνητικών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και στη διαφαινόμενη είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή στέκονται τα πρώτα σχόλια του γαλλικού τύπου για τα ελληνικά exit polls.

Στα

ιστορικά χαμηλά των ποσοστών των δύο παραδοσιακών κυβερνητικών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και στη διαφαινόμενη είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή στέκονται τα πρώτα σχόλια του γαλλικού τύπου για τα ελληνικά exit polls.

Για «είσοδο της άκρας Δεξιάς στο ελληνικό κοινοβούλιο και ισχυρή ώθηση στη ριζοσπαστική Αριστερά» κάνει λόγο στο πρώτο σχόλιο της η «Le Monde», που σημειώνει αφενός ότι το ποσοστό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δύσκολα θα ξεπεράσει το μισό του 77,4% που έλαβαν μαζί στις εκλογές του 2009, αφ’ ετέρου πως έτσι θα είναι σχεδόν αδύνατος ο σχηματισμός κυβέρνησης που να μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος που συνοδεύει τις δανειακές συμβάσεις.

Παράλληλα, στέκεται στη μετατροπή της Χρυσής Αυγής «από μια ημιπαράνομη οργάνωση του περιθωρίου» σε κόμμα με κοινοβουλευτικά ποσοστά, που την αποδίδει στην οργή των ψηφοφόρων για την κοινωνική και οικονομική κρίση.

Στην είσοδο της «νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής» στην ελληνική Βουλή με βάση τα exit polls στέκεται και η Le Figaro, αντιπαραβάλλοντας το 0,29% που είχε λάβει η συγκεκριμένη οργάνωση το 2009 με το 6% με 8% που της δίνουν οι μετρήσεις των ελληνικών εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Αντίθετα, η Liberation στέκεται περισσότερο στη διαφαινόμενη μεγάλη άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, που την εξηγεί σαν αντίδραση των Ελλήνων εκλογέων στα προγράμματα σκληρής λιτότητας, σημειώνοντας πως φαίνεται να περνάει από την 5η θέση σε δύναμη που κατείχε στην προηγούμενη Βουλή στη 2η, μπροστά τόσο από το ΚΚΕ όσο και (πιθανότατα) από το ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα