Ο Γ. Πεταλωτής στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Γιώργος Πεταλωτής, στέλεχος του ΠαΣοΚ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, μίλησε στις 16/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τη λίστα Λαγκάρντ:

«Δεν γνώριζα τίποτα. Παρόλο που ήμουν κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν είχε γίνει συζήτηση στην κυβέρνηση για τη λίστα Λαγκάρντ. Θυμάμαι ότι γίνονταν κάποιες διμερείς ενέργειες με την Ελβετία, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και μέχρι εκεί...».

Δημοσιογράφος: Από την εμπειρία σας και επειδή ήσασταν πολύ
κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, πιστεύετε ότι ήταν ενήμερος;

Γ. Πεταλωτής: «Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά δεν είχε γίνει συζήτηση, τουλάχιστον, σε πολύ στενό επίπεδο. Πιστεύω ότι κάποια συζήτηση θα γινόταν, εάν ετίθετο τέτοιο ζήτημα, ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη. Σας λέω αυτά τα οποία γνωρίζω...».

Δημοσιογράφος: Εικάζετε ότι δεν είχε γίνει σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών, τον κ. Παπακωνσταντίνου...

Γ. Πεταλωτής: «Δεν γνωρίζω τι συζητήσεις μπορεί να έγιναν και αν έγιναν μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Παπακωνσταντίνου, με δεδομένο ότι τα οικονομικά θέματα ήταν θέματα τα οποία δεν συζητιόνταν ευρέως, γιατί πολλές φορές έβγαιναν προς τα έξω ως διαρροές, διαστρεβλώνονταν. Αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ, από την άλλη, γνωρίζοντας τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Βενιζέλο, ότι υπήρχαν λύσεις καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στα χέρια τους και δεν τις έφεραν μέχρι τέλος...».

Δημοσιογράφος: Από την άλλη πλευρά, όμως, έχουν δημιουργηθεί δυσμενείς εντυπώσεις για τη διαχείριση του θέματος, όταν ήρθε στην επιφάνεια...

Γ. Πεταλωτής: «Βεβαίως... Συμφωνώ απόλυτα και μάλιστα σε μια κοινωνία η οποία βρίσκεται σε σύγχυση, βάλλεται από μια συνεχή φοροεπιδρομή, η οποία αναπαράγεται κάθε λίγο με τα γνωστά νέα μέτρα, τα οποία παίρνουμε και ξαναπαίρνουμε ως ελληνική πολιτεία. Θα έπρεπε να είμαστε πιο ξεκάθαροι απέναντι στα αισθήματα, τουλάχιστον, του ελληνικού λαού και να δώσουμε μια συγκεκριμένη και ενιαία άποψη για το τι έγινε με αυτή τη λίστα. Οι αποσπασματικές απόψεις κατά διαστήματα από εμπλεκόμενους και μη εμπλεκόμενους, νομίζω ότι δημιουργούν μεγαλύτερη σύγχυση. Οφείλουμε όντως, ως ΠαΣοΚ -το οποίο διαχειρίστηκε την κυβερνητική πολιτική πριν από 2,5 χρόνια-, να δώσουμε μια συγκεκριμένη και ενιαία εκδοχή του τι ακριβώς έγινε με τη λίστα...».

* Για αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚ:

«Νομίζω ότι είναι πολυτέλεια να συζητάμε για αλλαγή ηγεσίας σήμερα, όπως και για τη δημιουργία νέων κομμάτων. Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη. Δεν χρειαζόμαστε, δεν υπάρχει χώρος για άλλες κινήσεις, για άλλα πολιτικά κόμματα. Εκείνο το οποίο χρειάζεται από το ΠαΣοΚ είναι να γίνει ένα προσκλητήριο όλων των στελεχών του χωρίς να  υπάρχει κανένας αποκλεισμός. Να μην υπάρχει από το κόμμα καμία αποστασιοποίηση, προκειμένου να καταλαγιάσει όλο αυτό που γίνεται με τα χαμηλά ποσοστά του ΠαΣοΚ, ώστε να βγούμε στην επιφάνεια. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να αντιληφθεί το ΠαΣοΚ είναι ότι υπάρχ
Keywords
Τυχαία Θέματα