Ο Γ. Παπανικολάου στον ΑΘΗΝΑ984


Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Παπανικολάου, μίλησε στις 30/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Γιώργο Αποστολίδη. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την συνολική κατάσταση στην Ευρώπη και την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους :

«Για μια ακόμη φορά, φαίνεται ότι η Ευρώπη δεν κατάφερε να πείσει την παγκόσμια κοινότητα  και τις αγορές ότι αντιμετωπίζει τα προβλήματα με αποτελεσματικό τρόπο. Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η Ευρώπη πραγματικά αλλάζει. Είτε θα προχωρήσει σε μεγαλύτερη ενοποίηση, διαφορετικά φαίνεται ότι μπορεί και
να μην είναι στο μέλλον όπως την ξέραμε. Μπορεί να έχουμε καταστροφικά αποτελέσματα, αν συνεχίσουμε να είμαστε στάσιμοι σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των προβλημάτων. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, είναι σημαντικό, η χώρα μας να βρίσκεται στο τρένο των αλλαγών, να μπορέσει να αξιοποιήσει την συνδρομή από τους εταίρους μας και παράλληλα να μπορέσει να αναδιαπραγματευτεί σημαντικά και κρίσιμα σημεία του μνημονίου με γνώμονα τελικά την ελάφρυνση, ιδιαίτερα των χαμηλών κοινωνικών  στρωμάτων, που τόσο άδικα έχουν πληγεί κατά την προηγούμενη περίοδο...
Στη συγκυρία αυτή κατά την οποία διεξάγεται όλη αυτή η συζήτηση, όλοι συνομολογούμε το αρχικό πρόβλημα, ιδιαίτερα της ευρωζώνης. Φτιάξαμε ένα κοινό νόμισμα, χωρίς παράλληλα να φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι, σε μια δύσκολη στιγμή, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ».

* Για τις τράπεζες:

«Βεβαίως δεν πρέπει να θίγονται άδικα, τα αδύναμα  τα κοινωνικά στρώματα. Να θυμόμαστε όμως ότι οι αγορές δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς το τραπεζικό σύστημα. Σκεφτείτε τι θα συμβεί και πως θα λειτουργήσει οποιαδήποτε επιχείρηση, αν ένα πρωί πάει σε μια τράπεζα και δεν μπορεί να έχει συναλλαγές και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που της δίνονται, ώστε να υφίσταται επιχειρησιακή δραστηριότητα. Λύση δεν δίνεται  από  το αν θα μπορέσουμε να στηρίξουμε μονομερώς τις τράπεζες ή τους πιο αδύναμους. Αν δεν υπάρξουν ανάπτυξη και νέα προοπτική, το επόμενο διάστημα, πολύ φοβάμαι ότι τα προβλήματα θα γίνουν μη αναστρέψιμα και  ότι η πρώτη χώρα που θα βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση, θα είναι η Ελλάδα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα