Ο Γ. Νικητιάδης στον ΑΘΗΝΑ984

Προσκεκλημένος στην εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Το Πρόσωπο της Εβδομάδας» με τον Τάσο Παππά, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, αρμόδιος για τα θέματα Αθλητισμού,  Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος,

μεταξύ άλλων, είπε:


Δημοσιογράφος: Κάνατε άλλη μία σύσκεψη χθες... Αυτή τη φορά το θέμα ήταν η βία στα γήπεδα και πώς θα την αντιμετωπίσετε. Ο τρόπος που υποδέχεται σήμερα ο Τύπος τη σύσκεψη, είναι «πάλι μία από τα ίδια».
Πάλι μια σύσκεψη, όπου κάνετε διαπιστώσεις, αλλά δεν παίρνετε αποφάσεις...

Γ. Νικητιάδης: «Βεβαίως, κάποιες εφημερίδες αναφέρονται σε μία από τα ίδια, αλλά υπάρχουν και κάποιες εφημερίδες και αρκετοί συνάδελφοι σας, οι οποίοι εντοπίζουν την ειδοποιό διαφορά της χθεσινής σύσκεψης, η οποία για πρώτη φορά βάζει χρονοδιάγραμμα, θέτει όρους και προϋποθέσεις και με αυτές θα λειτουργήσουμε και με αυτές θα πορευτούμε, προκειμένου να δούμε με ποιο τρόπο, καλύτερα, θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα. Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις; Είπαμε, ότι εμείς θέλουμε καταρχήν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή των play -offs, χωρίς βία, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ζητήσαμε -και θα ζητήσουμε και κατά την παραμονή του αγώνα- να ξέρουμε από τις ομάδες, κατά πόσο εγγυώνται ότι δεν θα υπάρξει βία και, βεβαίως, η αστυνομία θα κάνει την αντίστοιχη δουλειά, που κάνει κάθε φορά. Εμείς έχουμε δηλώσει, σε κάθε περίπτωση -κάτι που έγινε τον τελευταίο καιρό μετ' επιτάσεως και με ένταση-, ότι απαιτούμε -δεν ζητάμε απλώς- από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) να προχωρήσει σε αυστηροποίηση του δικαίου, διότι αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, εκ των πραγμάτων, εμείς δεν μπορούμε στο πλαίσιο το νομοθετικό, το υπάρχον, όπως λειτουργεί, να κάνουμε παρεμβάσεις τέτοιες που θα θέλαμε. Παραλλήλως, όμως, έχουμε δώσει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, απειλώντας ότι θα διακοπεί ολοσχερώς η χρηματοδότηση στο ποδόσφαιρο. Και όταν λέμε ολοσχερώς, εννοούμε από κάθε πηγή, ακόμα και από εταιρίες που ελέγχονται από το κράτος και οι οποίες χρηματοδοτούν ποδοσφαιρικές ομάδες. Νομίζω ότι το μήνυμα ελήφθη, διότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ήδη η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία δίνει κατευθύνσεις προς τους διαιτητές. Και έχουμε ένα καταρχήν θετικό πρόσημο, πώς προχωράμε σε αυτήν την ιστορία και πιστεύω ότι θα έχουμε και ανακοίνωση από την ΕΠΟ. Εμείς είμαστε σε επιφυλακή, πανέτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορείς από τη μια μέρα στην άλλη, από τον ένα μήνα στον άλλο, να καταπολεμήσεις, να εξαφανίσεις ένα φαινόμενο που, κυρίως, είναι κοινωνικό...»

Δημοσιογράφος:  Σκέφτεστε να επαναφέρετε το ιδιώνυμο στα γήπεδα;

Γ. Νικητιάδης: «Το ιδιώνυμο, είναι έκφραση σχετική. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθούν  οι ποινές και να βρούμε τρόπο, όταν κάποιος καταδικάζεται να οδηγείται στη φυλακή, έστω και για λίγο διάστημα. Θα δείτε το νομοσχέδιο και θα κρίνετε εσείς, κατά πόσο αυτό χαρακτηρίζεται ιδιώνυμο ή όχι».
Δημοσιογράφος: Στο εξωτερικό, σ
Keywords
Τυχαία Θέματα