Ο Γ. Μιχελάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του ιδρύματος "Κωνσταντίνος Καραμανλής", Γιάννης Μιχελάκης, μίλησε στις 21/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τον αντιρατσιστικό νόμο:

«Το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι η έλλειψη νομοθεσίας, αλλά η εφαρμογή της... Το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές. Το ζήτημα ωστόσο παραμένει η εφαρμογή του. Οι ιδέες δεν αντιμετωπίζονται στα δικαστήρια, αλλά στην κοινωνία. Ούτε με διατάγματα, αλλά με ιδέες και πολιτικές. Πιστεύετε δηλαδή, ότι αν φτιάξουμε ένα νόμο,
η Χρυσή Αυγή θα σταματήσει; Μιας και αναφέρεστε δηλαδή στη Χρυσή Αυγή, διότι η νομοθεσία δεν πρέπει να έχει ως στόχο ένα συγκεκριμένο κόμμα, αλλά όλα τα άκρα και όλες τις ακρότητες που συμβαίνουν απ' όπου και αν προέρχονται. Όσον αφορά στη Χρυσή Αυγή, έχουμε δει βουλευτές της να κάνουν κακουργηματικές πράξεις σε αυτόφωρη διαδικασία. Δεν υπάρχει βουλευτική ασυλία σε αυτόφωρα κακουργήματα. Άρα, τι παραπάνω θα προσθέσει αυτός ο νόμος; Αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να μαζέψουμε όλη αυτή τη νομοθεσία και να τη βάλουμε σε ένα νομοσχέδιο, καλώς να την βάλουμε...
Η βάση αυτού του νομοσχεδίου είναι τα παλιά νομοσχέδια που έχουν φέρει ο κ. Καστανίδης και ο κ. Παπαϊωάννου, τα οποία δεν είχαν περάσει στην προηγούμενη Βουλή και μάλιστα στην επιτροπή, είχαν έρθει και με την αντίδραση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Σας θυμίζω ότι ο κ. Μουλόπουλος, ο οποίος ήταν τότε βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εισηγητής του κόμματος για το νομοσχέδιο που είχε έρθει από την τότε κυβέρνηση, είχαν αντιδράσει έντονα. Να σας θυμίσω επίσης αρθρογραφία της εφημερίδας "Αυγή" που στις 09/03/2011, αντιδρούσε στο συγκεκριμένο που ερχόταν».

* Για τις γενοκτονίες:

«Όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, είχα ακούσει τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος είχε πει ότι στο προηγούμενο νομοσχέδιο, υπήρχε αναφορά στο θέμα της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και των Ελλήνων του Πόντου, αλλά αποσύρθηκε όπως και όλο το νομοσχέδιο, μετά από αντιδράσεις. Και λέω λοιπόν, θα φέρουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα καταδικάζει μια γενοκτονία που έχει αναγνωριστεί και δεν θα καταδικάσουμε άλλες γενοκτονίες που είχαν αναγνωριστεί από την Ελληνική Βουλή;... Δύο λέξεις μόνο, μίσος και εχθρότητα . Πείτε μου ποιο δικαστήριο και με ποιο μέτρο θα μετρήσει το μίσος που πιθανόν να έχει ένας άνθρωπος και την εχθρότητα απέναντι σε έναν άλλο λαό ή θρησκεία».

* Για την επιστροφή του κ. Καρατζαφέρη και στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Νέα Δημοκρατία:

«Δεν έχω παραπάνω πληροφόρηση, παρά μόνο όσα διαβάζω στις εφημερίδες. Μόνο ένα γενικό πράγμα μπορώ να πω πάνω στο θέμα, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Όποιος πιστεύει και δέχεται τις αρχές και τις αξίες του και βέβαια στα θέματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, δεν έχει παρά να το δηλώσει και οι πόρτες είναι ανοιχτές».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα