Ο Γ. Καπελέρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης, μίλησε στις 3/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:
«Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν διεσπαρμένες, πανελλαδικά, γύρω στις 300 ΔΟΥ. Υπάρχουν περιπτώσεις ΔΟΥ που δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης, πλην όμως αυτό το κριτήριο που θα προσδιορίσει το πώς θα πορευτούμε -όσον αφορά την αναδιάρθρωση
αυτού του μηχανισμού-, είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη. Θα μεταφερθούν υπηρεσίες στο κέντρο του νομού, στις περιπτώσεις που δεν δημιουργείται πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Η φιλοδοξία και ο στόχος είναι, αρκετές από τις υπηρεσίες να γίνονται και από απόσταση...
Πρέπει να καταργηθούν οι διαδικασίες, πρέπει να απλουστευθούν οι διαδικασίες, πρέπει να αναπτυχθούν οι υποδομές στις ΔΟΥ, έτσι ώστε ο πολίτης να μπορεί να εξυπηρετείται από απόσταση...».
* Για τη φοροδιαφυγή:

«Το μέγεθος της φοροδιαφυγής, το οποίο ενδεχόμενα θα επιβεβαιωθεί να είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο. Μιλάμε για φοροδιαφυγή, η οποία θα εισπραχθεί... Σε αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και στοχοποιούνται προς έλεγχο, με ποιοτικά χαρακτηριστικά, φυσικά πρόσωπα και όχι επιχειρήσεις. Φυσικά θα ελεγχθούν και επιχειρήσεις με συγκεκριμένες παραμέτρους, αλλά το ειδικό βάρος το οποίο δίνουμε μέσα από αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο, είναι ο έλεγχος φυσικών προσώπων, στα χέρια των οποίων υπάρχει πλούτος».

Σε άλλο σημείο είπε: «Μέσα από αυτή τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών θα υπάρξει προσωπικό, της τάξεως των 2.500 θέσεων εργασίας, που θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τα κέντρα ελέγχου».



«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα