Ο Γ. Καμίνης και ο Γ. Μπουτάρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μίλησαν στις 11/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Τάκη Καμπύλη. Μεταξύ άλλων, είπαν:

* Για την παράνομη αφισοκόλληση στις προεκλογικές καμπάνιες:

Γ. Καμίνης: «Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος ο οποίος προβλέπει ότι οι αφισοκολλήσεις πρέπει να γίνονται σε συγκεκριμένα πλαίσια .Αυτή η εικόνα μιας πόλης η οποία, σε περίοδο εκλογών, παραδίδεται στην πιο άναρχη αφισοκόλληση,
είναι απαράδεκτη. Γι' αυτό έχει δοθεί εντολή να εφαρμοστεί προς πάσα κατεύθυνση ο σχετικός νόμος. Υπάρχουν πάρα πολλά κόμματα, τα οποία τελικά παραβιάζουν τη νομοθεσία και εμείς θα είμαστε απέναντι σε όλα αυτά, θα κάνουμε τη δουλειά μας. Θα κατεβάζουμε τις αφίσες και εκεί που πρέπει, θα επιβληθούν και πρόστιμα...».

Γ. Μπουτάρης:  «Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις προηγούμενες εκλογές ήταν ότι ήρθαν πριν από τις εκλογές, κάναμε διακομματική συνάντηση, συμφωνήσαμε σε ποια σημεία και πώς θα πρέπει να τοποθετηθούν οι αφίσες και την επομένη έγινε καταστρατήγηση όλων των συμφωνηθέντων. Δεν είναι δυνατόν. Δεν ζούμε σε κοινωνία μπάχαλο. Βγήκαν δικά μας συνεργεία, κατέβαζαν αφίσες, οι οποίες είχαν καρφωθεί ακόμη και σε δέντρα και στη συνέχεια , συνεργεία συγκεκριμένου κόμματος τις επανατοποθετούσαν. Είναι δυνατόν να αφήσουμε αυτό το πράγμα να περάσει έτσι; Δεν γίνεται...».

Γ. Καμίνης: «Όλο αυτό είναι άλλη μια όψη της καθυστέρησης της πολιτικής ζωής της χώρας. Έχουμε πλέον τόσα πολλά μέσα επικοινωνίας -και δεν αναφέρομαι μόνο στην τηλεόραση-, αλλά στο twitter, στο facebook, στο Ίντερνετ και είναι όλοι καθηλωμένοι σε αυτή την πιο παρωχημένη λογική της αφίσας; Ζούμε ακόμα στη δεκαετία του '70; Λοιπόν, για εμένα, αυτό είναι άλλο ένα δείγμα της καθυστέρησης του πολιτικού συστήματος».

Γ. Μπουτάρης: «Είναι αυτή η κουρελαρία. Δε φτάνει που κολλάνε τις αφίσες, αδιαφορούν για το τι γίνεται μετά. Δεν είναι δυνατόν η πόλη να παρουσιάζει μια εικόνα "μπουγάδας". Να κρέμονται αφίσες παντού, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται. Η καθαριότητα στην πόλη δεν εξαρτάται μόνο από το Δήμο. Το 50% εξαρτάται από την συμπεριφορά των κατοίκων της ».

* Για την  επιβολή προστίμων:
 
Δημοσιογράφος: Έχουν επιβληθεί πρόστιμα μέχρι τώρα;

Γ. Μπουτάρης: «Έχουμε σήμερα δημοτικό συμβούλιο και θα επιβεβαιώσουμε την απόφαση που πήραμε πάλι και θα επιβληθούν πρόστιμα».

* Για τη συνάρτηση  των προβλημάτων  και  της συνέχειας των Δήμων  από τα αποτελέσματα  της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης:     
 
Δημοσιογράφος: Πόσο άμεσα εξαρτώνται τα προβλήματα και η συνέχεια των Δήμων από τα αποτελέσματα των επερχόμενων εκλογών;

Γ. Μπουτάρης: «Αν εξαιρέσουμε την ψυχολογία του κόσμου, η οποία έχει γίνει κουρέλι, τα αποτελέσματα των επερχόμενων εκλογών, εξαρτώνται απολύτως. Ένα μεγάλο μέρος των εσόδων που περιμένουν οι δήμοι είναι τα έσοδα που εισπράττουν από το Δημόσιο . Αν δεν δώσει λεφτά το κράτος, μπλοκάρει η λειτουργία των Δήμων. Δε θέλω να μπω σε πο
Keywords
Τυχαία Θέματα