Ο Γ. Μπουτάρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μίλησε στις 10/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Τάκη Καμπύλη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την ΔΕΘ:

«Διεθνώς, οι γενικές εκθέσεις αυτού του τύπου, πλέον φθίνουν. Είναι πια τόσα τα μέσα προώθησης εμπορευμάτων και υπηρεσιών, είτε μέσω ίντερνετ, είτε οι κλαδικές εκθέσεις κ.λ.π. οπότε οι γενικές εκθέσεις δεν έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία για τον εμπορευόμενο.
Ίσως
έχουν μεγάλη σημασία για τον ντόπιο, για τον οποίο είναι ένα είδος πανηγυριού. Στα εγκαίνια της ΔΕΘ -παραδοσιακά ναρκισσευόμενη και αυτοκολακευόμενη με την έννοια της συμπρωτεύουσας-, ανέβαινε η μισή κυβέρνηση κάνοντας εξαγγελίες, οι οποίες δεν υλοποιούνται ποτέ. Ανακοίνωναν και κάποια οικονομική πολιτική, κατά παράβαση της αντίληψης ότι η οικονομική πολιτική χώρας ανακοινώνεται στην Βουλή. Αυτή η ιστορία ξέφτισε, έκλεισε τον κύκλο της...».

* Για την κυβέρνηση συνεργασίας:

«Το "τρικομματικό πείραμα" είναι πολύ ουσιαστικό και σημαντικό για τη χώρα. Πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή να συνεργαζόμαστε. Η ζωή μας πια πρέπει να βασίζεται σε συμβιβασμούς και συναινέσεις. Με αυτή τη λογική, η "τρικομματική" αυτή προσπάθεια είναι πάρα πολύ καλή. Από την άλλη, βλέπω ότι το κόμμα της πλειοψηφίας δεν σέβεται και πάρα πολύ αυτή την κατάσταση και  οι υπάρχουσες συναινέσεις  για την τοποθέτηση ανθρώπων, είτε στα υπουργεία, είτε στις υπηρεσίες, δεν βασίζονται σε κάποιο αξιοκρατικό, τεχνοκρατικό κριτήριο, αλλά κυρίως σε κομματικές και πολιτικές ισορροπίες. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο αυτό».

* Για την Χρυσή Αυγή:

«Οι άνθρωποι είναι από κακοποιοί ως περιθωριακά στοιχεία. Αυτό το βίντεο που είδα στην τηλεόραση, μου θύμισε "Άγρια Δύση" όπου οι κάτοικοι έπαιρναν στα χέρια τους το νόμο του Λιντς.  Πρέπει να τεθεί θέμα στην Βουλή. Πρέπει να δεσμευτεί η Χρυσή Αυγή ότι εφόσον είναι κόμμα το οποίο αναγνωρίστηκε από τον Άρειο Πάγο και εφόσον ψηφίστηκε από τον λαό, ψηφίστηκε για την τήρηση της τάξης. Αλλιώς θα βγουν και άλλοι αύριο και θα έχουμε κάθε μέρα καβγάδες στους δρόμους. Είναι κατάπτυστοι. Η αλαζονεία που έχουν αυτοί οι άνθρωποι είναι κάτι το απίστευτο».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα