Ο Γ. Μπαλάφας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μίλησε στις 8/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Αντώνη Αλαφογιώργο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την ψήφιση του προϋπολογισμού:

«Ο λαός ξέρει ότι από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν έχει να περιμένει τίποτα καλό. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και στο eurogroup. Η κυβέρνηση θα ήθελε μια
μικρή παράταση. Σε κάθε περίπτωση, βρισκόμαστε μπροστά σε μια παράταση του μνημονίου... Η τεχνική παράταση σημαίνει νέα μέτρα. Δεν μας έλεγαν, πριν από ένα μήνα, ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο; Δεν ήξεραν ή ήξεραν και μας έλεγαν παραμύθια; Αυτό έχει βαρεθεί ο κόσμος. Το συνεχές παραμύθι... Τώρα λένε για παράταση. Οι δανειστές λένε για εξάμηνο -και μάλιστα θα κάνουμε αίτηση εμείς για την παράταση-, η κυβέρνηση λέει ένα μήνα. Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί χρειάζεται η παράταση... Με την παράταση του μνημονίου, συνεχίζεται το μνημόνιο με καινούργια μέτρα».

Και πρόσθεσε: «Εάν περιμένουμε τις εκτιμήσεις του κ. Σαμαρά για το τι θα γίνει, δυστυχώς θα πέσουμε έξω. Ο πρωθυπουργός -δυστυχώς για την χώρα-, δεν έχει καμία αξιοπιστία πλέον. Ούτε προς τους Έλληνες πολίτες, ούτε στο εξωτερικό. Αυτό είναι δεδομένο. Υπό μια έννοια, για αυτόν τον λόγο, ακούω βερεσέ τι λέει...».

* Για εκλογές:

«Επιμένουμε για εκλογές, γιατί θεωρούμε ότι οι ακολουθούμενες πολιτικές είναι καταστροφικές για τον τόπο, ταπεινωτικές για την πατρίδα μας και αδιέξοδες. Σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Ζητάμε εκλογές για να μιλήσει ο λαός, να βγει μια άλλη κυβέρνηση, να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική, διαφορετική από την καταστροφική πολιτική που ακολουθείται. Αν ζητάμε εμείς εκλογές, είναι ως εθνική λαϊκή ανάγκη και απαίτηση και όχι ως κομματική αξίωση».

* Για ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις επόμενες εκλογές:

«Σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσουμε στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά θα επιδιώξουμε να μην είναι μόνο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτό θα το κάνουμε, ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία, διότι τα σοβαρά που θέλουμε να κάνουμε για τον τόπο μας, θέλουν την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση. Επομένως, πάνω σε ένα πρόγραμμα -που θα έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός-, χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συναίνεση των δυνάμεων εντός του κοινοβουλίου και ευρύτερα. Και αυτοδυναμία να έχουμε, εμείς θα το επιδιώξουμε, είτε με την μορφή στηρίξεως της κυβέρνησης, είτε με την μορφή συμμετοχής...
Οι εκλογές κανονικά θα έπρεπε να είχαν γίνει χτες. Εμείς προετοιμαζόμαστε έτσι κι αλλιώς... Τα πράγματα αυτή την στιγμή, στην χώρα, είναι πολύ άσχημα. Όχι σταθεροποίηση δεν υπάρχει, αλλά επικρατεί πολύ άγρια αστάθεια και αποσταθεροποίηση. Αν γίνει καμία στραβή -την οποία απεύχομαι με όλη μου την καρδιά-, δεν ξέρω τι μας ξημερώνει. Ο νοών νοείτω».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα