Ο Γ. Αμοιρίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Αμοιρίδης, μίλησε στις 21/03 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Για την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Αριστερά και τη διαγραφή του από το ΠαΣοΚ, μεταξύ άλλων είπε:

«Είχαμε καταθέσει -αφού δημιουργήσαμε έναν πολιτικό φορέα ανεξάρτητων βουλευτών-, ένα κείμενο για διαβούλευση και το δώσαμε στην δημοσιότητα. Πάνω στο κείμενο αυτό, συζητήσαμε και είχαμε ζητήσει συνάντηση με τον κ. Κουβέλη. Είπαμε την άποψή μας για την πολιτική κατάσταση, για το οικονομικό και
κοινωνικό μοντέλο που υπάρχει σήμερα και την πρότασή μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ανατροπή αυτού του μοντέλου. Η πρότασή μας υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, με την εισήγηση του προέδρου και ανοίγει πλέον ο δρόμος για αυτήν τη συνεργασία σε κοινοβουλευτικό και εκλογικό επίπεδο».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Λοβέρδος είχε πει ότι το ΠαΣοΚ θα πάει πάνω από 20%, άρα έβαλε στον κ. Βενιζέλο πλαφόν. Δεύτερον, παρότι ο κ Βενιζέλος είχε πει ότι "ανοίγουμε την αγκαλιά μας, όχι μόνο στους βουλευτές, αλλά και σε όλα τα στελέχη που είναι απογοητευμένα, να έρθουν, να συμπαρασταθούν", ο κ. Λοβέρδος -εκπροσωπώντας, φαντάζομαι, μια μερίδα βουλευτών- και δικαίως, αντιτίθεται με δυναμισμό στην επιστροφή οποιουδήποτε βουλευτή...».

Δημοσιογράφος: Είναι σαν να λέτε ότι ο κ. Λοβέρδος σας έδιωξε...

Γ. Αμοιρίδης: «Δεν ξέρω. Μετά τη διαγραφή μας, την επόμενη μέρα, ουδείς μα ουδείς είπε ότι "διαφωνώ με τις διαγραφές". Τώρα, αν αυτό το λέει μετά από είκοσι μέρες κάποιος ή κάποιος που ανέλαβε πλέον το ΠαΣοΚ, αυτό νομίζω δεν αλλάζει τα πράγματα. Και κυρίως, δεν μπορείς όταν διαγράφεις ένα κόμμα και όταν ψηφίζεις κατά μιας σύμβασης που στο μέλλον, τα επόμενα τριάντα χρόνια, θα διαμορφώσει την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πορεία της χώρας, για προσωπικούς λόγους, να αλλάζεις στάση στους εφαρμοστικούς νόμους. Αυτό δεν αποτελεί τιμή ούτε για τα πρόσωπα των βουλευτών, ούτε για τα ίδια τα κόμματα. Εκεί θα συμφωνήσω με τον κ. Λοβέρδο, ότι από την στιγμή που έχεις πάρει την απόφαση... Και είπε ο κ. Πάγκαλος "όσοι δεν ψήφισαν το μνημόνιο, είναι σε άλλο κόμμα". Εκεί συμφωνούμε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα