Ο Ευρ. Στυλιανίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μίλησε στις 06/03 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.
Για ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, τις εκλογές και τη Νέα Δημοκρατία, μεταξύ άλλων είπε:

Δημοσιογράφος: Τα σενάρια συγκυβέρνησης ΠαΣοΚ - Νέας Δημοκρατίας "ζεσταίνονται" από πολλές πλευρές...

Ευρ. Στυλιανίδης:
«Από πλευρές σκοπιμότητας, νομίζω, γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς κανείς να προδικάσει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ιδιαίτερα όταν έχει ένα σαφές προβάδισμα η Νέα Δημοκρατία, το  οποίο απέχει μόλις μερικές ποσοστιαίες μονάδες από την αυτοδυναμία. Κι όταν υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, τους οποίους θεωρώ ότι μπορούμε να τους πείσουμε να προσέλθουν στις κάλπες και να στηρίξουν τη δική μας προγραμματική πρόταση, η οποία θα είναι και ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη...
Το ελάχιστο που μπορεί να προσδοκά η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή είναι η αυτοδυναμία και το μέγιστο είναι μια άνετη πλειοψηφία, η οποία θα της επιτρέψει με ευρύτερες συνεργασίες, να προχωρήσει ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της χώρας. Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε το μόνο κόμμα αυτή την στιγμή, η μόνη παράταξη στην Ελλάδα, η οποία έχει ολοκληρωμένη προετοιμασία για όλες τις πτυχές της πολιτικής...
Οι εκλογές θα φέρουν κυβέρνηση έτσι ή αλλιώς, διότι ο τόπος πρέπει να μπορέσει να βγει από τα αδιέξοδα. Και αυτή η κυβέρνηση πιστεύω ότι θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Είναι άλλο η συνεργασία και άλλο η συγκυβέρνηση. Στη συνεργασία είμαστε όλοι ανοιχτοί. Χρειάζεται μέτωπο όλων των πολιτικών δυνάμεων, γιατί αυτή την στιγμή το ζήτημα είναι εθνικό και όχι κομματικό ή μικροκομματικό. Αλλά τον τόνο, την απόφαση, θα πρέπει να την έχει ένα κόμμα, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τους συσχετισμούς στη Βουλή. Και η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που μπορεί αυτή την στιγμή να εγγυηθεί αυτού του είδους τη σταθερότητα...».

Και πρόσθεσε: «Μου κάνει εντύπωση αυτές τις μέρες ότι έχει αρχίσει μια σπέκουλα -κυρίως από το χώρο των μικρών κομμάτων-, της λογικής ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα πάρει την αυτοδυναμία και τι θα κάνετε την επόμενη μέρα...Υπάρχει μια πολιτική που λέει το εξής. Να πούμε στον ελληνικό λαό ότι αναγκαστικά η Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ θα είναι το ίδιο πράγμα την επόμενη μέρα, για να μπορέσουμε να τους αποσπάσουμε το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι. Αυτή η προπαγάνδα των μικρών κομμάτων, κυρίως της Κεντροαριστεράς, δε θα επιτρέψουμε να περάσει, διότι είμαστε μια ισχυρή δύναμη που μπορεί να διαμορφώσει κυβέρνηση και να δημιουργήσει και ευρύτερες συνεργασίες.
Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα και μόνο στόχο, την αυτοδυναμία και τη διακυβέρνηση με καθαρούς όρους. Με ένα πρόγραμμα σαφές, συγκεκριμένο, σύγχρονο και ρεαλιστικό, το οποίο βεβαίως δεν μπορεί να υπερβεί κάποιες δεσμεύσεις του μνημονίου -οι οποίες είναι η συνέχεια του κράτους-, μπορεί όμως πάνω σε αυτές να κτίσει διορθωτικές πολιτικές, οι οποίες θα δημιουργήσουν την αφύπνιση της κοινωνίας και της αγοράς».

«ΑΘΗΝΑ 9.8
Keywords
Τυχαία Θέματα