Ο Ευ. Αντώναρος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Αντώναρος, μίλησε στις 15/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:
* Για το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή":

«Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα, με ένα ευδιάκριτο προβάδισμα έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι πιστεύω ότι πρέπει στους πολίτες να λέμε ξεκάθαρα τι παίζεται, τι
διακυβεύεται τι έχουν να αποφασίσουν αυτήν την Κυριακή. Και το τρίτο  ότι δεν πρέπει αυτό το οποίο έχουμε διεκδικήσει και  διασφαλίσει με πολύ μεγάλη προσπάθεια, τα τελευταία 35 - 40 χρόνια, δηλαδή την είσοδό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές αποφάσεις και στην ευρωζώνη, δεν είναι αυτονόητο. Δεν θα  μπορούμε να το εξασφαλίσουμε με οποιαδήποτε στάση και αν έχει η χώρα».

* Για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ:

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν έχουν καμιά πρόθεση να μας πετάξουν, αυτό δεν μπορούν να το κάνουν ούτε νομικά, αλλά ούτε και να μας εξαναγκάσουν να φύγουμε από το ευρώ. Γιατί διαφορετικά δεν θα έρχονταν οι άνθρωποι να μας βοηθήσουν με τόσο μεγάλα ποσά τα οποία δίνουν. Για τους δικούς τους λόγους...
Εμείς δεν πρέπει να κάνουμε κάτι το οποίο θα διευκολύνει αυτούς που θέλουν να μας βγάλουν από το ευρώ. Αυτό είπε και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ,στη συνέντευξή του προχθές. Είμαι βέβαιος ότι με αυτά που λέμε εμείς στη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή ότι θα πάμε να διαπραγματευτούμε αλλά στο πλαίσιο συνεννόησης με τους εταίρους μας, θα  αλλάξουμε αυτά που δημιούργησαν την ύφεση, τις στρατιές ανέργων και δεν άφησαν την ελληνική οικονομία να ξαναγυρίσει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.
Έτσι θα μπορέσουμε και αλλαγές να κάνουμε και να διασφαλίσουμε την συμμετοχή και την παραμονή μας στην ευρωζώνη. Αντίθετα ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τα θέματα, το άλλο μεγάλο κόμμα αυτήν την στιγμή, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, λέγοντας στην ουσία ότι θα πάει να κάνει μια κατά μέτωπον αντιπαράθεση με τους εταίρους μας δημιουργεί κινδύνους για την παραμονή μας και πρέπει να αποφευχθεί».

* Για τον νέο πρωθυπουργό:

«Χρειάζεται να είναι ο επικεφαλής του κυρίαρχου πολιτικά κόμματος μιας κυβέρνησης συνασπισμού, γιατί κατά βάση το πρόγραμμα αυτού του κόμματος θα εφαρμοστεί. Αυτό θα βάλει τις βασικές πινελιές του κοινού προγράμματος συγκυβέρνησης, που θα κληθεί να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνω  γιατί κάποιοι, παραμονή της εκλογικής αναμέτρησης θέτουν θέμα πρωθυπουργού. Αυτό είναι σημαντικό μεν ζήτημα αλλά δεν είναι το αντικείμενο της κρίσης που θα κάνει ο ελληνικός λαός, σε δυο μέρες από τώρα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα