Ο Ε. Αντώναρος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρώην υπουργός, Ευάγγελος Αντώναρος, μίλησε στις 17/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Η προανακριτική επιτροπή ελέγχει και προσπαθεί να διαπιστώσει ποινικές ευθύνες προσώπων. Συνεπώς, οι κάλπες πρέπει να στηθούν για πρόσωπα. Εδώ και αρκετές μέρες λέω ότι πρέπει να στηθούν τέσσερις κάλπες. Τέσσερα είναι τα ελεγχόμενα άτομα, σύμφωνα με τις τρεις προτάσεις των διαφόρων κομμάτων στη Βουλή και συνεπώς έτσι πρέπει να γίνει η διαδικασία».

Σε άλλο σημείο είπε: «Η
Βουλή είναι κυρίαρχο σώμα και καλώς αποφάσισε να πάει στις τέσσερις κάλπες. Τα διαδικαστικά φαίνεται να τα έχουμε ξεπεράσει. Η ουσία είναι αυτή που μετράει. Ο κόσμος μας κρίνει όλους... Για το κατά πόσο θα μπούμε στην ουσία αυτού του θέματος και θα βρούμε τι πραγματικά έχει γίνει με αυτή τη λίστα».

Δημοσιογράφος: Ως πολιτικό στέλεχος, πιστεύετε ότι υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπάρχουν λογικές παραπομπής;

Ευ. Αντώναρος: «Άκουσα τον Γ. Παπακωνσταντίνου και ρωτήθηκα τι θα έκανα εγώ. Και είπα ότι δεν με έπεισε και ότι αν ήμουν βουλευτής, θα ψήφιζα για την παραπομπή του σε μια προανακριτική επιτροπή, ώστε να διερευνηθούν περαιτέρω οι ποινικές του ευθύνες. Θα ήθελα να ακούσω και τον κ. Βενιζέλο... Δεν ήταν πειστικά τα επιχειρήματά του σε κανέναν απολύτως τομέα. Από τη μη καταγραφή σε κάποιο πρωτόκολλο αυτού του δίσκου που ήρθε, από τον τρόπο που το χειρίστηκε... Δεν βρήκα καθόλου πειστικά όλα τα θέματα που έθιξε... Θέλω να ακούσω την συνολική τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου στη Βουλή, τώρα που συζητείται η υπόθεσή του».

Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να θυματοποιούμε κανέναν. Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ακόμη και τα πολιτικά πρόσωπα, μολονότι στη χώρα μας, πολλές φορές θεωρούνται ένοχοι μέχρι να αποδείξουν την αθωότητά τους κι αυτό είναι μια διαστρέβλωση της βασικής αρχής της Δικαιοσύνης. Από την άλλη μεριά, πρέπει να γίνει ό,τι είναι να γίνει γρήγορα, με συστηματικό τρόπο, για να μην υπάρχουν πια σκιές πάνω στον πολιτικό κόσμο. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον πολιτικό κόσμο να αποδείξει ότι έχει μάθει να σκέφτεται και να δρα διαφορετικά».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα