Ο Δ. Παπαδημούλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στις 23/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* "Χυδαία ψευδολογία από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Θέση μου η δημιουργία αντιφασιστικού μετώπου":

«Αυτή η εκστρατεία, η οποία έχει χαρακτηριστικά και αποπροσανατολισμού, αλλά και χυδαίας ψευδολογίας, είναι πρωτοβουλία της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και έχει μπόλικα στοιχεία, όχι μόνο ψεύδους, αλλά και πανικού. Το να προσπαθεί κανείς να κατηγορήσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -που είναι ένα κόμμα αντιναζιστικό, αντιφασιστικό
από το DNA του, εξαρχής, απόλυτα και όχι α λα καρτ-, ως δήθεν διαπραγματευόμενο με τους ναζί της Χρυσής Αυγής, εκτός από αθλιότητα, δείχνει ότι τα έχουν "βάψει μαύρα" και από τα μηνύματα που παίρνουν απ' όλη την Ελλάδα. Να πω ένα παράδειγμα. Είπε ένας συριζαίος ότι "ξέρετε κάτι, αυτοί είναι ναζί, αλλά όσοι τους ψήφισαν δεν σημαίνει ντε και καλά -παρότι έχουν μεγάλη ευθύνη, που τους ψήφισαν-, ότι είναι ναζί και φασίστες. Θεωρήθηκε έγκλημα ότι το είπε αυτό ένας συριζαίος. Όταν είπε ακριβώς το ίδιο, χτες, ο κ. Βενιζέλος, δεν ήταν έγκλημα, ήταν απλώς Πέμπτη. Αυτή, λοιπόν, η λογική, όπου τα δικά μας είναι "καρύδια" και ακούγονται -για να υπηρετηθεί μια προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-, αλλά των άλλων είναι "σύκα" και δεν ακούγονται, εμένα με τρελαίνει ως πολίτη. Διότι, μετατρέπει τους ναζί της Χρυσής Αυγής -και μιλώ για την ηγεσία, τη στελέχωση-, σε αντικείμενο μιας μικροπολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την ώρα που θα έπρεπε να υπάρχει τάφρος ανάμεσα σε όλα τα άλλα κόμματα και τους ναζί...
Η δική μου θέση είναι απολύτως καθαρή. Αντιφασιστικό μέτωπο, αυστηρή ποινική αντιμετώπιση των ποινικά κολάσιμων πράξεων, απόλυτη ιδεολογική, πολιτική και ηθική απομόνωση. Να μάθουν τα παιδιά καλύτερα την ιστορία μας,τι έχουμε τραβήξει από τους ναζί, διότι υπάρχει θέμα και με την παιδεία μας και τις οικογένειες κ.λπ. και να μην μετατρέπουμε τους ναζιστές σε σημείο για να παίξουμε παιχνιδάκια».

* "Οικοδομούμε τη σύγχρονη αριστερά":

«Δυστυχώς, επειδή ο ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α είναι ένα ορμητικό φαινόμενο, το οποίο ενοχλεί τους αντιπάλους μας, έχουμε κατά καιρούς, ακούσει τα πιο τρελά πράγματα. Ότι είμαστε τρομοκράτες, ότι είμαστε το κακό ΠαΣοΚ, ότι είμαστε οπαδοί του σοβιετικού μοντέλου, ότι είμαστε οι συνεργάτες και οι συνέταιροι της Χρυσής Αυγής. Αυτό που αρνούνται να καταλάβουν είναι ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προσπαθεί, με αδυναμίες, να οικοδομήσει τη σύγχρονη αριστερά του 21ου αιώνα και ένας από τους λόγους που ανεβαίνει είναι ότι κρατάει μια πολιτική απέναντι στο μνημόνιο, η οποία δικαιώνεται στις προβλέψεις της. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι σ' ένα σύστημα πολιτικό, οικονομικό που χαρακτηρίζεται από μπόλικη διαπλοκή, εμάς δεν μας κρατάνε και αυτό ένα κόσμος και πέρα από την αριστερά το πιάνει, το καταλαβαίνει και σου λέει ότι αν θέλω κάτι να αλλάξει αυτή την στιγμή, η βασική δυνατότητα είναι ενισχύοντας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

* "Δεν αρκεί η πρωτιά στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χρειάζεται καθαρή νίκη πάνω από τα όρια του στατιστικού σφάλματος":

«Δεν αρκεί η πρωτιά. Θέλουμε μια πρωτιά με μεγάλη διαφορά. Μια διαφορά καθαρή, μεγάλη, πάνω από τα όρια του λεγόμενου στατιστικού λάθους των δημοσκοπήσεων. Προσωπικά, θεωρώ ακόμα και τον στόχο το ποσοστό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις ευρωεκλογές να είναι πάνω από το άθροισμα Νέας Δημοκρατίας και Ελιάς, δύσκολο μεν, αλλά όχι ανέφικτο. Αν το πετύχουμε, θα πρόκειται για πολιτικό σεισμό. Το ποσοστό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -όπως βλέπετε, πριν ακόμα γίνουν οι εκλογές-, απασχολεί και τα διεθνή ΜΜΕ, τις τράπεζες, τις πρεσβείες, την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε. Έχουν αρχίσει και οι εξωτερικές παρεμβάσεις, ορισμένες μάλιστα πολύ χοντροκομμένα. Νομίζω ότι θα είναι υπέρ του συμφέροντος της χώρας μας και των πολιτών της, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, μια καθαρή πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις ευρωεκλογές, διότι θα δώσει ένα σήμα ότι το "πειραματόζωο", στην πλάτη του οποίου εφαρμόζονται οι πιο βάρβαρες πολιτικές, με σκοπό να γενικευτούν, αντιδρά. Οι ευρωεκλογές δεν μπορεί να βγάλουν από τον λαιμό του Έλληνα την θηλιά του μνημονίου, μπορούν όμως να βγάλουν μια κραυγή, που θα αναγκάσει τους πάντες να χαλαρώσουν την θηλιά και να επιταχύνουν θετικές εξελίξεις. Με αυτή την έννοια, εννοώ εκλογές μέσα στο 2014, έτσι ώστε, αν ο λαός το θελήσει -εμείς θα το επιδιώξουμε-, να έχουμε άλλη πλειοψηφία και άλλη κυβέρνηση».

* Για τις επενδύσεις:

«Στην καρδιά του προγράμματός μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας και της οικονομίας, βρίσκεται ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων που να αξιοποιεί συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Αυτές οι επενδύσεις θα είναι και ιδιωτικές και μεικτές και από τον κοινωνικό τομέα και δημόσιες. Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάζονται ανοιχτοί κανόνες, τίμιοι, διαφάνεια, όχι γενικό ξεπούλημα και διαγωνισμοί - μαϊμού, όπου στο τέλος υπάρχει μόνο μια προσφορά. Αυτό που θα σας πω είναι πολύ σημαντικό και περνάει ντούκου. Από τις έξι μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις που οργάνωσε το ΤΑΙΠΕΔ και έδωσε σε ιδιώτες, σε πολύ χαμηλές τιμές, φιλέτα της δημόσιας περιουσίας, στις πέντε από αυτές στο τέλος υπήρχε μόνο μια προσφορά. Μια προσφορά για τον ΟΠΑΠ, μια για το φιλέτο του Ελληνικού, μια για το Mall στο Μαρούσι κ.λπ. Αυτό δεν είναι διαγωνισμός, είναι στημένα πράγματα».

* Για την έρευνα της GPO που φέρνει την Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα, με ποσοστό 8,5%:

«Εμείς θέλουμε τάφρο. Αντιφασιστικό μέτωπο, τάφρο όλων των υπολοίπων απέναντι στην Χρυσή Αυγή. Ας σταματήσουν να λασπώνουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για ανύπαρκτα πράγματα από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας. Δεν τους ωφελεί και κάνει κακό στην χώρα, όχι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα