Ο Δ. Μάρδας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μίλησε στις 9/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την διεύρυνση της ρύθμισης των 100 δόσεων:

«Ακόμα και τελευταία στιγμή, λαμβάναμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, οι οποίες μπορούσαν να βελτιώσουν τη συνολική πρόταση... Όταν έχω ένα σύνολο προτάσεων που παρουσιάζουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η καθυστέρηση -μίας, δύο και τριών ημερών-, κατάρτισης ενός νομοσχεδίου, δεν νομίζω ότι επιτρέπει την όποια διαφορετική ερμηνεία σε αυτό το θέμα.
Αυτό το θέμα στις Βρυξέλλες είναι μέσα στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων και θα γίνει... Το πακέτο το οποίο κατεβαίνει έχει ένα σύνολο προτάσεων και εκείνο που θα μπορούσε να γίνει στην διαπραγμάτευση είναι μία αποδοχή του συνόλου των προτάσεων ή εν πάση περιπτώσει εξειδίκευση ανά θέμα...
Στο όνομα της τελειοποίησης ενός νομοσχεδίου, κάποιες καθυστερήσεις μπορούν να υπάρχουν».

* Για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση:

«Το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης αντιμετωπίζεται με μία αναδιάταξη των δαπανών του προϋπολογισμού, κάτι το οποίο κάνουμε εδώ και λίγο χρονικό διάστημα. Τα 180,3 εκ. θα προκύψουν από μία αναδιάταξη, δεν λέω μείωση. Θα εφαρμοστούν τέτοιοι μέθοδοι, οι οποίοι δεν θα στερήσουν από τον πολίτη δημόσια αγαθά, ενώ θα έχουμε εξοικονόμηση πόρων. Τα 20 εκ. θα προέλθουν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που είπαν ότι τα έχουν έτοιμα να μας τα δώσουν. Σε ό,τι αφορά τις δύο γραμματείες, θα στελεχωθούν από αποσπασμένους...».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει μία διαφορά στο email που στείλατε ως υπουργείο Οικονομικών, στις 24 Φεβρουαρίου -που λέτε για αλλαγές στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά, το ΦΠΑ-, με το email της Παρασκευής. Τι άλλαξε; Και αν σήμερα εξακολουθήσει το "όχι", είναι λύση το δημοψήφισμα;

Δ. Μάρδας: «Δεν θα υπάρχει "όχι", διότι κατατίθενται ενδιαφέρουσες προτάσεις... Δεν θα υπάρχει διαφωνία και οι συγκεκριμένες προτάσεις θα συζητηθούν και θα περάσουν. Οποιαδήποτε άλλα σενάρια υπάρχουν, αν εκδηλωθούν, θα τα συζητήσουμε στο χρόνο που χρειάζεται».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα