Ο Δ. Καρύδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Δημήτρης Καρύδης, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠαΣοΚ, μίλησε στις 24/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για πρωτοβουλία Φ. Γεννηματά για συμπόρευση ΠαΣοΚ και άλλων δυνάμεων:

«Αυτά τα αποφασίσαμε στο πρόσφατο συνέδριό μας. Το ΠαΣοΚ πρέπει να πάρει μια πρωτοβουλία, να απευθυνθεί σε πολιτικές δυνάμεις, πρόσωπα και σε κοινωνικές
δυνάμεις, που διέπονται από τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας και ο χώρος μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα πρέπει να βρει έναν διαφορετικό βηματισμό. Δυστυχώς, το Ποτάμι -για τους δικούς του μικροκομματικούς λόγους-, δεν συμπορεύεται σε αυτή την προσπάθεια. Υπάρχουν όμως δυνάμεις, όπως η Δημοκρατική Αριστερά, στελέχη και πρόσωπα, κοινωνικές δυνάμεις...».

Δημοσιογράφος: Όπως και το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., το οποίο ανταποκρίθηκε...

Δ. Καρύδης: «Όπως και το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Πιστεύουμε ότι μπορεί να αναπτυχθεί ένας διάλογος αρχών... Το προσκλητήριο αυτό είναι σε συνέχεια της Ελιάς, γιατί εκεί εμείς είδαμε -παρόλα τα προβλήματα-, ότι υπάρχει στην κοινωνία πολύς κόσμος, ο οποίος μπορεί -κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες-, να συμπορευτεί. Το εγχείρημα της Ελιάς απέφερε καρπούς στις ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας. Αντίθετα, πρέπει να στηριχτούμε σε αυτό. Και στα πρόσωπα εκείνα και στις κινήσεις, που είχαν ανταποκριθεί, για να πάμε ακόμα παραπέρα...».

Δημοσιογράφος: Η πρόσκληση για συμπόρευση αφορά και πρώην υπουργούς, όπως η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Ραγκούσης;

Δ. Καρύδης: «Αυτή η πρόσκληση ήταν ανοιχτή εδώ και πάρα πολύ καιρό και πιστεύω ότι τώρα οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, ώστε να υπάρξει βαθύτερη συζήτηση και καλύτερη ανταπόκριση».

Δημοσιογράφος: Αφορά και τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Παπανδρέου;

Δ. Καρύδης: «Αφορά τις πολιτικές δυνάμεις. Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτό, παρότι υπάρχει πολύ πρόσφατο το θέμα της διάσπασης, που μας ταλάνισε στο ΠαΣοΚ, μόλις πριν λίγους μήνες και στοίχισε στην παράταξή μας την τρίτη θέση. Τέτοιου είδους θέματα, πρέπει να τα χειριστεί υπεύθυνα η κ. Γεννημάτα -που έχει ξεκινήσει αυτόν τον διάλογο-, με τον πιο συμφέρον, καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο».

Δημοσιογράφος: Αντιλαμβάνομαι, πάντως, ότι προσωπική σας άποψη είναι ότι δεν θα πρέπει να κλείσει ο δρόμος διαλόγου προς τον πρώην πρωθυπουργό, παρά το τραύμα της διάσπασης...

Δ. Καρύδης: «Θα πρέπει να υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση, κυρίως πάνω σε βασικές αρχές, σε μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν στη χώρα μας και σε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης πέραν των μνημονίων. Εκεί, θα πρέπει να μην μείνουμε στα πρόσωπα, αλλά να καταφέρουμε να συμπορευτούν προς αυτή την προοπτική όλες οι δυνάμεις της κοινωνίας, που είναι έτοιμες να το κάνουν αυτό».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα