«Ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο»

Με μοναδική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το τρίτο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link στην Αθήνα με θέμα: « Ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο » τέλος Ιουνίου στην Αίγλη Ζαππείου, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού

Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στο Συνέδριο επισημάνθηκε η σημασία του εθελοντισμού, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και πάνω από όλα της ανθρωπιάς στην πορεία για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον. Επίσης, δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι οι εταιρίες και οι άνθρωποι που τις απαρτίζουν για να είναι αποτελεσματικές και κερδοφόρες, χρειάζονται ένα παγκόσμιο όραμα για το ποιες είναι και τι θέλουν, υπεύθυνα προϊόντα και πρακτικές, σωστή επικοινωνιακή στρατηγική, αφοσιωμένους υπαλλήλους και πελάτες οι οποίοι δεσμεύονται να τηρήσουν και να υποστηρίξουν σωστές πρακτικές. Τα προγράμματα ΕΚΕ μπορούν και αποτελούν το συνδετικό κρίκο που κρατά αυτά τα διαφορετικά κομμάτια ενωμένα.

Πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία και διοργάνωση της Capital Link, η οποία επιτυγχάνεται χάρη στην υποστήριξη των εταιρειών που συμμετέχουν στο Συνέδριο και η οποία έφερε κοντά στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και ευρύ κοινό με τους εκπροσώπους 100 Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, ανοίγοντας ένα δίαυλο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους και διευκολύνοντας έτσι το δύσκολο έργο που προσφέρουν. Στα πλαίσια του Συνεδρίου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου οι Φορείς εκπροσωπήθηκαν με τα στελέχη τους, το επικοινωνιακό υλικό τους, ο καθένας σε δικό του τραπέζι και χώρο επιτυγχάνοντας άμεση και αντικειμενική αλληλεπίδραση όλων των ενδιαφερομένων μερών ΕΚΕ.

«Βιώνουμε, εδώ και τέσσερα χρόνια, την πρώτη μεγάλη κρίση του αιώνα μας. Ό Έλληνας πολίτης δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ, η αναξιοπιστία που υπάρχει απέναντι σε θεσμούς και αξίες αυξάνεται όπως και η πεποίθηση ότι το κράτος πρόνοιας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση. Σ' αυτό το πλαίσιο, το 3ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέμα «Ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο» έρχεται να υπογραμμίσει τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα καθώς και τον καθοριστικό του ρόλο στην επίλυση και αντιμετώπιση των πολύπλευρων θεμάτων, συνεπειών της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η ενεργοποίηση των πολιτών, η ιδιωτική πρωτοβουλία, ο εθελοντισμός, οι ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους είναι μερικά από τα θέματα που επιλέξαμε να προβάλλουμε φέτος δίνοντας το βήμα σε εταιρείες, φορείς και οργανώσεις οι οποίες θα παρουσιάσουν τις πρακτικές τους και ευελπιστούμε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση» δήλωσε ο Πρόεδρος της Capital Link Νίκος Μπορνόζης.

Κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο Γιώργος Λογοθέτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Libra Group, το οποίο σε συνεργασία με το Deree College και το Greek American Foundation, βοηθά κάθε χρόνο 35 με 40 ταλαντούχους νέους ανθρώπους να δουν τον κόσμο μέσα από το πρίσμα ενός διεθνούς επιχειρηματικού Ομίλου.

Ο κ. Γιώργος Λογοθέτης μίλησε για τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες ΕΚΕ του Ομίλου του, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award) και το Libra Internship Program, το οποίο έχει ως επίκεντρο την Ελλάδα. Και είπε χαρακτηριστικά « Έχει σχέση με το τι μπορούν να γίνουν και όχι με το τι εμποδίζονται να γίνουν».

«Η σύγχρονη αντίληψη για την κοινωνική ευθύνη εφάπτεται με τη λειτουργία της οικονομίας. Για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση, χρειάζεται υγιής και ανταγωνιστική αγορά. Χρειάζονται κερδισμένοι μέτοχοι, αλλά και ικανοποιημένοι και αφοσιωμένοι εργαζόμενοι. Χρειάζονται συνειδητοποιημένοι καταναλωτές. Χρειάζεται μια όσο το δυνατόν ευημερούσα κοινωνία. Είναι ανάγκη η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη να λειτουργεί ως έμπρακτη αναγνώριση της συμπληρωματικότητας. Να εκφράζει την ηθική δέσμευση κάθε επιχείρησης, να επιστρέψει ένα μέρος της προστιθέμενης αξίας που έχει αποκομίσει, λειτουργώντας μέσα στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης κοινωνίας», τόνισε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Θανάσης Σκορδάς.

Επίσης, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου, η οποία εκπροσώπησε το Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Γιώργο Καμίνη δήλωσε ότι: «Οι στόχοι της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αθηναίων δεν σταματούν στην στήριξη των συμπολιτών μας που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Εξίσου κρίσιμη για εμάς, είναι η ενδυνάμωση αλλά και η επανένταξη τους. Κι αυτή, αποτελεί μια ιδιαιτέρως σημαντική επιδίωξη που υπηρετούμε, βεβαίως, και μέσα από ένα άλλο πλέγμα πρωτοβουλιών και δράσεων, που στοχεύουν στο επόμενο βήμα : να θέσουμε, δηλαδή, πάλι την Αθήνα σε τροχιά ανάπτυξης. Βιώσιμης ανάπτυξης. Στηρίζοντας την καινοτομία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού και την ανάδειξη της Αθήνας σε δημοφιλή, αυτόνομο τουριστικό προορισμό, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, στοχεύοντας σε ευρύτερες συνεργασίες».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε: «Σήμερα και στα χρόνια που έρχονται, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε τη σημασία της ΕΚΕ σ' ένα ευρύτερο πλαίσιο. Να την τοποθετήσουμε σε νέες βάσεις, ώστε να συμβάλει στην πορεία διαμόρφωσης μιας νέας επιχειρηματικής κουλτούρας. Να λειτουργήσει ως στρατηγική επιλογή, με στόχο την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση όχι μόνο της επιχείρησης, αλλά και της κοινωνίας που την περιβάλλει».

Χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου ήταν ο Αθήνα 9.84.

Keywords
Τυχαία Θέματα