Ο Αν. Λιάκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνης Λιάκος, μίλησε την 1/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον  Άρη Τόλιο. Με αφορμή την πρώτη διευρυμένη δημόσια συζήτηση που οργανώνεται από την "Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας" και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 1η Μαρτίου, στις 18.00, στο αμφιθέατρο "Ιωάννη Δρακοπούλου" του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταξύ άλλων, είπε:

«Νομίζω ότι είναι σημαντική αυτή η συζήτηση
για έναν επιπρόσθετο λόγο. Γιατί πρέπει να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης, όπως έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, τουλάχιστον από την αρχή της κρίσης. Κι αυτός είναι ο κύριος στόχος της κίνησης αυτής, η οποία είναι μια ευρύτατη συμπαράταξη ανθρώπων από πολλούς πολιτικούς χώρους, οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι άλλαξε η εποχή, ότι αυτή η κρίση έχει καταστροφικές συνέπειες και στην κοινωνία και στη δημοκρατία. Άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν και δεν εκχωρούν το δικαίωμα να λέγονται Ευρωπαίοι σε κάποιους οι οποίοι υποστηρίζουν τις τρέχουσες υπερσυντηρητικές πολιτικές της Ευρώπης, οι οποίοι θέλουν να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, να παίζει ρόλο, αλλά είναι ταυτόχρονα και κριτικοί απέναντι στις Ευρωπαϊκές πολιτικές οι οποίες δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά αφορούν το σύνολο της Ευρώπης....».

Σε άλλο σημείο είπε: «Αυτό που παρατηρεί ο καθένας, ακόμη και όσοι καλόπιστα αντιμετωπίσαμε στην αρχή ως ένα είδος διεξόδου της πρώτες πολιτικές απέναντι στην κρίση, αυτό το οποίο καταλαβαίνουμε είναι ότι αφενός έξοδος δεν υπάρχει, ούτε καν σχέδιο εξόδου, από την άλλη μεριά όμως υπάρχει ένα σαφές σχέδιο μετάλλαξης της ελληνικής κοινωνίας με όρους κοινωνικής αδικίας, με όρους ανακατανομής ισχύος κ.ο.κ...».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι χρειάζεται μια εξωστρεφής προσπάθεια και μια προσπάθεια η οποία θα έχει να κάνει με το να επιστρατεύσει τα καλύτερα ταλέντα που έχει αυτή την στιγμή η Ελλάδα... Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια δημιουργική στιγμή, η οποία θέλει ακριβώς να αλλάξει την ατζέντα, δεν είναι πολιτική κίνηση, με μια έννοια ότι θέλει να δημιουργήσει έναν άλλο κομματικό φορέα ή οτιδήποτε. Ίσα ίσα συνειδητοποιούμε ότι έχει αλλάξει η κατάσταση».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα