Ο Α. Συρίγος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών, Άγγελος Συρίγος, μίλησε στις 24/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Έχουν αγοραστεί κυρίως εξοχικές κατοικίες, στην Πάρο, την Αντίπαρο, την Κρήτη, την Χαλκιδική, σε παραθεριστικές περιοχές... Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον επενδύσεων στην Ελλάδα...».

Δημοσιογράφος: Για τι αριθμούς μιλάμε;

Α.
Συρίγος: «Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε, διότι οι υπουργικές αποφάσεις βγήκαν μέσα Ιουλίου, οπότε είναι νωρίς να μιλήσουμε από τώρα. Εικόνα θα υπάρχει μετά από ένα χρόνο, ώστε να έχουν ωριμάσει τα πράγματα. Έχουμε ήδη δει τέσσερις ομάδες Κινέζων επενδυτών στο γραφείο μου. Έχουν πάει επίσης πολλές ομάδες στο "Ιnvest in Greece". Χτες, μας πλησίασαν άλλες δύο κινεζικές εταιρίες, οι οποίες δήλωσαν ότι θα φέρουν υποψήφιους επενδυτές για συνομιλίες. Δείχνει να υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Προσωπικά, έχω εκπλαγεί, δεν το περίμενα...
Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για στρατηγικές επενδύσεις... Εδώ μιλάμε για μικροεπενδύσεις, δηλαδή να έρθει κάποιος να αγοράσει μία κατοικία έναντι 250 χιλιάδων ευρώ και άνω, η οποία μαζί με το ΦΠΑ θα φθάσει τις 300 χιλιάδες ευρώ, ίσως και περισσότερα...
Έχουμε εκδώσει περίπου 20 άδειες μέσα σε διάστημα δύο μηνών που λειτουργεί το σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι μπήκαν στην ελληνική αγορά τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα