Ο Α. Παπαδόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μίλησε στις 25/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τα χαμηλά ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς με βάση τα exit polls:

«Ευελπιστώ ότι δεν θα επιβεβαιωθούν τα ποσοστά αυτά. Τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι αυτό δεν είναι πολύ πιθανό, επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ακόμα θέλω να περιμένω τα πραγμαιτκά αποτελέσματα, για να είναι και πιο ασφαλείς οι

εκτιμήσεις.... Μιλάμε για ευρωεκλογές. Υπάρχει ένα θέμα με τη Δημοκρατική Αριστερά αυτή την ώρα. Είναι στην ελληνική Βουλή, έχει 14 βουλευτές, οπότε μπορεί να συνεχίζει να παίζει το ρόλο της στα ελληνικά πολιτικά πράγματα. Δεν εξαφανίζεται. Από την άλλη πλευρά, πρέπει με πολύ ηρεμία, ψυχραιμία και σεβασμό στους ανθρώπους που έδωσαν αυτή τη δύσκολη μάχη, να συζητήσουμε, να δούμε τι έφταιξε και τι μπορούμε ν' αλλάξουμε. Δεν χρειάζονται σκληρές εκφράσεις, αντιδράσεις, "φταίει αυτός, φταίει ο άλλος". Εμένα που, όλο το προηγούμενο διάστημα, ήμουν στη μειοψηφία του κόμματος, θα μου ήταν πολύ εύκολο να βγω τώρα και να πω φταίει ο κ. Κουβέλης ή η γραμμή που ακολουθήσαμε. Είμαι ο τελευταίος που θα το κάνει. Εγώ σέβομαι τους συντρόφους μου που δώσαμε μάχη γι' αυτό το αποτέλεσμα και έτσι θα πορευτώ».

* Για τα ποσοστά της Ελιάς με βάση τα exit polls:

«Είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα, με βάση τις εκτιμήσεις. Αλλά φαίνεται ότι το δίλημμα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος έπιασε. Το δίλημμα ότι αν πάρει 5% θα αποχωρήσει, σ' έναν κόσμο που ενδεχομένως να είχε πάει στο Ποτάμι ή αλλού, έπιασε... Δυστυχώς ή ευτυχώς -αυτό είναι μια πραγματικότητα-, οι εκλογές γίνονται και με διλήμματα, όσο σκληρά και αν είναι πολλές φορές.».

* Για τις προσδοκίες της Δημοκρατικής Αριστεράς στις ευρωεκλογές:

«Εγώ σε όλες μου τις συνεντεύξεις έλεγα ότι ο ρεαλιστικός στόχος είναι η εκλογή ενός ευρωβουλευτή, εννοώντας να πιάσουμε το 3%. Ελπίζω να φτάσουμε σε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό φαίνεται προς το παρόν. Δεν έχω κάτι για να το στηρίξω αυτό. Είναι απλά ελπίδα.. Χρειάζεται ψυχραιμία και σεβασμός στους ανθρώπους. Το ρεύμα της αναεωτικής αριστεράς έχει περάσει από μεγάλες τρικυμίες. Έχει μείνει εκτός Βουλής και το 1981 και το 1993, αλλά -κατά τη γνώμη μου- είναι ένα ρεύμα που μπορεί να προσφέρει πολλά στον τόπο και θα συνεχίσει να υπάρχει, ακόμα και αν έχουμε ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές...».

Δημοσιογράφος: Η Δημοκρατική Αριστερά, η Ελιά και το Ποτάμι, με βάση τα exit polls, συγκεντρώνουν αθροιστικά ένα ποσοστό 20%.

Α. Παπαδόπουλος: «Ναι. Τόσο είχαμε συγκεντρώσει, ΠαΣοΚ και Δημοκρατική Αριστερά, στις εθνικές εκλογές του 2012. Αυτό είναι για όλους ένα καλό εργαλείο για την επόμενη μέρα».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα