Ο Α. Γεροντόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

O υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος, μίλησε στις 10/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

Δημοσιογράφος: Σε τι δρόμο είμαστε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Α. Γεροντόπουλος: «Σε πολύ καλό. Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που προτείνουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ θεωρώ ότι είναι εξαιρετικός.

Έχει όλα εκείνα τα προσόντα για να μπορέσει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας από αυτό το ρόλο, από αυτό το θώκο. Είναι ένας έμπειρος πολιτικός, ο οποίος γνωρίζει και την Ευρώπη και την Ελλάδα, έχει διέλθει όλη την πυραμίδα, σήμερα βρίσκεται εκτός πολιτικής, είναι αποστασιοποιημένος από τα πολιτικά πράγματα και του δίνεται η δυνατότητα, με αυτό τον τρόπο, να μπορεί να εκφράζει όλους τους Έλληνες... Αυτή η κυβέρνηση έχει πετύχει τόσα, όσα δεν έχουν πετύχει παρά ελάχιστες κυβερνήσεις στο παρελθόν. Το ότι σήμερα είμαστε σίγουροι πως η χώρα μας θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, στον ισχυρό πυρήνα της Ευρώπης και βεβαίως δεν κινδυνεύουμε από χρεοκοπία, αυτό είναι επιτυχία αυτής της κυβέρνησης. Με τις επιτυχίες μας θα πάμε και θα πούμε ότι θα συνεχίσουμε αυτή την πολιτική, η οποία από εδώ και πέρα θα είναι και προς όφελος της τσέπης των πολιτών, διότι ως τώρα είδαμε επιτυχίες σε διάφορους δείκτες και τώρα ήρθε η ώρα οι δείκτες να περάσουν και στην τσέπη των πολιτών. Όταν υπάρχει μία αντιπολίτευση, η οποία αμφισβητεί τα πάντα και η οποία θέλει να ρίξει την Ελλάδα στο κενό, λογικό είναι οι δανειστές μας να προσπαθούν να καλυφθεί αυτό το πολιτικό κενό. Δεν πρόκειται για το δημοσιονομικό κενό, αλλά για το πολιτικό κενό της αντιπολίτευσης, το οποίο δημιουργεί προβλήματα... Οι άλλοι που λένε ότι δεν θέλουν τη συνέχιση της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης, τι ακριβώς θα κάνουν; Εμείς θα συνεχίσουμε την πολιτική μας, δεν έχουμε σκοπό να μας ψηφίσει ο ελληνικός λαός και να κάνουμε πράγματα διαφορετικά από αυτά που κάναμε ως τώρα. Πιθανότατα από εδώ και πέρα να περάσουν και οι επιτυχίες στην τσέπη του Έλληνα, αλλά πάνω από όλα δεν έχουμε σκοπό να παρεκκλίνουμε της σωστής πορείας που έχουμε έως τώρα τηρήσει. Αν έχουν γίνει κάποια λάθη, θα τα διορθώσουμε, αλλά η πορεία είναι μία. Οποιαδήποτε άλλη θα οδηγήσει το καράβι στα βράχια».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα