Ο Α. Γεωργιάδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στις 19/7 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Γιάννη Θεοδόση.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την επίθεση που δέχτηκε στο Αττικό νοσοκομείο:

«Είχαμε με τον κ. Σκανδαλάκη, πρόεδρο του ΚΕΣΥ, μια προγραμματισμένη συνάντηση, για να δούμε το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και το Αττικόν... Στο δρόμο για το Αττικόν, με ενημέρωσε η αστυνομία ότι είχαν μαζευτεί στην είσοδο, για να εμποδίσουν την επίσκεψή μου. Επειδή σέβομαι το δικαίωμα στην διαφωνία, ούτε πιστεύω ότι θα είμαι συμπαθής σε όλους, είπα στην αστυνομία ότι δεν θέλω να εμπλακεί, παρά μόνο εάν υπάρξει βία. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο, για να συνομιλήσω με αυτούς τους ανθρώπους. Φώναζαν διάφορα συνθήματα -εμφυλιοπολεμικού κυρίως χαρακτήρα-, με μεγάλη ένταση. Προσπάθησα να τους μιλήσω ψύχραιμα, όπως και έγινε με κάποιους και κάποια στιγμή είπα, "τώρα, αφήστε με να κάνω και την δουλειά μου, με περιμένει όλη η διοίκηση και οι γιατροί του νοσοκομείου". Την ώρα που έκανα την κίνηση να προχωρήσω, έκαναν κλοιό εναντίον μου, με έσπρωξαν και ένας με χτύπησε. Όταν έγινε αυτό, βεβαίως επενέβη αμέσως η φρουρά μου. Η φρουρά μου δεν έχει ευθύνη. Δική μου επιλογή ήταν να βρεθώ εκτεθειμένος, γιατί δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι οι εργαζόμενοι σε ένα νοσοκομείο -εκ των υστέρων πληροφορήθηκα ότι δεν ήταν όλοι εργαζόμενοι, αλλά και περιφερόμενοι από πολιτικούς χώρους της άκρας αριστεράς, που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους επεισόδια κατά κανόνα-, θα μπορούσαν ποτέ να βιαιοπραγήσουν εναντίον του υπουργού Υγείας της ελληνικής Δημοκρατίας. Πράγματι, δέχτηκα ένα σπρώξιμο και ένα χτύπημα στο πρόσωπο. Εκείνη την στιγμή, επενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, για να με απεγκλωβίσουν. Έγινε αυτό πάρα πολύ γρήγορα, κινήθηκε πολύ γρήγορα και η φρουρά μου. Μετά ακολούθησα την προγραμματισμένη διαδρομή, από την άλλη πλευρά του νοσοκομείου, για να μπω στο αμφιθέατρο και να δω τους γιατρούς και το προσωπικό που με περίμεναν. Είχα μια πολύ αναλυτική ενημέρωση και για τα προβλήματα του νοσοκομείου Αττικόν, η οποία έγινε υπό την πίεση των φωνών των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αμφιθέατρο και τους οποίους η αστυνομία εμπόδιζε να εισέλθουν».

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι υποκινούνται αυτές οι αντιδράσεις από κάποιους;

Αδ. Γεωργιάδης: «Είναι προφανές ότι ήταν οργανωμένη αντίδραση της άκρας αριστεράς. Αναφέρομαι σε κομματικούς χώρους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οι οποίοι νομίζουν ότι βρήκαν την ώρα να κάνουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων ή δεν ξέρω τι άλλο. Αυτό δεν έχει σημασία, είναι το δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι ότι εγώ κάλεσα το σωματείο να έρθει μέσα στην συγκέντρωση και να μας πει ό,τι είχε να μας πει. Αρνήθηκαν, με το πρόσχημα ότι δεν το κάνουν αυτό, όσο υπάρχουν στο νοσοκομείο οι δυνάμεις της αστυνομίας. Βεβαίως, αν δεν υπήρχαν οι δυνάμεις της αστυνομίας, θα είχαμε βίαια επεισόδια. Όταν τελείωσα την συνάντηση στον προγραμματισμένο της χρόνο, έφυγα και συνέχισα το πρόγραμμά μου. Έχω πάει σε πολλά μέρη σήμερα και έχω λύσει πολλά προβλήματα. Να σας πω ότι με τον κ. Κοντό, τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ, ξεμπλοκάραμε 100 εκ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών στους γιατρούς και σήμερα πληρώνονται 38 εκ. ευρώ. Μιλάμε για μια εκκρεμότητα πολλών μηνών. Και τις προάλλες, με τον κ. Σταϊκούρα, λύσαμε το πρόβλημα των εφημεριών. Κάθε μέρα προσπαθούμε να λύνουμε προβλήματα. Αυτοί οι λίγοι εργαζόμενοι -γιατί σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν όλους τους εργαζομένους-, θα πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτό που έκαναν σήμερα, μόνο ζημιά στο νοσοκομείο Αττικόν και στα συμφέροντα των ασθενών και του προσωπικού έκαναν, διότι δυστυχώς δεν μπόρεσα να ακούσω και την δική τους άποψη. Δεν έχω καμία αντίρρηση να έρθουν στο γραφείο μου, να εκθέσουν τα παράπονά τους, αρκεί βεβαίως να μου ζητήσουν δημοσίως συγνώμη για το χτύπημα».

Δημοσιογράφος: Θα κλείσουν νοσοκομεία;

Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο. Θα έχουμε αλλαγή χαρακτήρα ορισμένων νοσοκομείων».

Δημοσιογράφος: Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;

Αδ. Γεωργιάδης: «Θα έχουμε μετατροπή νοσοκομείων σε αστικά κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας, αστικά κέντρα υγείας δηλαδή. Θα έχουμε μετατροπή νοσοκομείων σε κέντρα χρονίως πασχόντων, θα έχουμε παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα έχουμε εξωτερικά ιατρεία. Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, δεν θα υπάρχει καμία απόλυση. Θα υπάρξει κινητικότητα και μεταφορά προσωπικού από όσα δεν έχουν φόρτο εργασίας, σε νοσοκομεία που πνίγονται και έχουν τεράστια έλλειψη».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα