Ο Α. Γεωργιάδης στον ΑΘΗΝΑ984

O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στις 5/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ηλία Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τη χθεσινή συνέντευξη της Ζ. Κωνσταντοπούλου:

«Θέλω να πιστεύω και πιστεύω κιόλας ότι η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου πλέον ασκεί μια τελείως προσωπική πολιτική. Όλο αυτό το πράγμα που έχει κάνει με τη Χρυσή Αυγή δεν εκφράζει την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και προφανώς η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελίσσεται με ραγδαία ταχύτητα σε ένα τεράστιο πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα. Εγώ νομίζω ότι στο τέλος η κα Κωνσταντοπούλου θα ρίξει τον κ. Τσίπρα. Είναι μοιραίο λάθος του κου Τσίπρα η τοποθέτησή της στη θέση του Προέδρου της Βουλής... Ευτυχώς η κα Κωνσταντοπούλου δεν είναι εθνικός εισαγγελέας ή εθνικός δικαστής για να κρίνει τη νομιμότητα της συνθέσεως του κοινοβουλίου και έτσι η γνώμη της μετράει κατά το μέτρο που αφορά τον εαυτό της. Από την άλλη πλευρά όμως δεν μπορούμε να μην πούμε ότι η αβάντα που κάνει στη Χρυσή Αυγή και μάλιστα ενόψει της έναρξης της δίκης της είναι πρωτοφανής...».

* Για το θέμα με το έγγραφο του αξιωματικού, το οποίο ο κ. Πανούσης αρνήθηκε επικρίνοντας τη Νέα Δημοκρατία:

«Είναι προφανές ότι όλη αυτή η ιστορία με τη δήθεν προβοκάτσια της ελληνικής αστυνομίας είναι για γέλια. Το έγγραφο της κας Χριστοδουλουπούλου που βγήκε ορίζει ακριβώς τη μεταναστευτική πολιτική που θέλει να ασκήσει η κυβέρνηση... Το να λέμε ξαφνικά ότι δεν φταίει η Χριστοδουλοπούλου διότι δεν μπορούσε να μιλήσει με τον Πανούση και να καταλάβουν μεταξύ τους τι ακριβώς πρέπει να κάνουν ή ότι ο κ. Πανούσης δεν κατάλαβε τι υπέγραφε ο ίδιος στο δελτίου τύπου της 17ης Φεβρουαρίου στο οποίο λέγονται ακριβώς αυτά που λέγονται στο έγγραφο του στρατηγού και για όλα φταίει ο κακός στρατηγός και η κακιά αστυνομία, εκτός από ανήθικο είναι και άνανδρο. Το έγγραφο της αστυνομίας δεν κάνει τίποτα άλλο από το να περιέχει σε χαρτί τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη μεταναστευτική πολιτική. Αν έχουν μετανιώσει και δεν θέλουν εφαρμόσουν αυτή την πολιτική που οι ίδιοι έχουν διαφημίσει, είναι πάρα πολύ καλό, πάρα πολύ ευχάριστο, το καλωσορίζω, αλλά μην τα ρίχνουν στην αστυνομία. Είναι άνανδρο πολιτικά».

* Για τον υπουργό Υγείας, Π. Κουρουμπλή:

«Καλό είναι αντί ο κ. Κουρουμπλής να γυρνάει τα κανάλια και να πετάει λάσπη στους προκατόχους του για να αποφύγει την ουσία της πολιτικής του αποφάσεως, να δεσμευθεί ότι τον επόμενο μήνα, όχι μόνο θα δώσει τακτική επιχορήγηση στα νοσοκομεία, αλλά θα βρει και τον τρόπο να καλύψει τη ζημιά που έκανε τον Ιανουάριο...Τα χρήματα που έχουν στην τράπεζα τα νοσοκομεία δεν είναι κέρδη, δεν τους περισσεύουν. Είναι χρήματα με τα οποία -για κάποιους λόγους- δεν έχουν ακόμα καταφέρει ακόμα να πληρώσουν προμηθευτές... Αυτά τα λεφτά είναι δεσμευμένα για δαπάνες του 2014. Ο κ. Κουρουμπλής με την απόφασή του, να ξοδέψουν τα νοσοκομεία αυτά τα χρήματα για το 2015, τους δημιουργεί ένα τεράστιο λογιστικό πρόβλημα, διότι απαγορεύεται να μεταφέρεις πιστώσεις από τον ένα χρόνο στον άλλον... Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του κράτους -δεδομένου ότι δεν έχει πάρει τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ-, παίρνει λεφτά από όπου βρίσκει, συνεπώς και από τα νοσοκομεία».

* Για τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη:

«Αυτό που γίνεται με τον κ. Βαρουφάκη είναι και λίγο αστείο, αλλά πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και που έχουμε μπλέξει... Δυστυχώς για τον κ. Βαρουφάκη οι Ευρωπαίοι όχι μόνο δεν τον κυνήγησαν για να του δώσουν τα λεφτά, αλλά ενώ αυτός πήγε στο Eurogroup για να φέρει λεφτά χωρίς μνημόνιο, κατάφερε να γυρίσει με μνημόνιο, χωρίς λεφτά... Αυτό που έχει συμβεί τώρα είναι ότι ο ίδιος άνθρωπος που έλεγε αυτές τις μεγαλοστομίες τρεις μήνες πριν, τώρα παρακαλάει γονυπετής του Ευρωπαίους όχι για να πάρει 7,2 δισ. που θα παίρναμε εμείς, αλλά για να πάρει 1 - 2 δισ. ευρώ. Δηλαδή μέσα σε τρεις μήνες ο κ. Βαρουφάκης είδε το φως το αληθινό και κατάλαβε ότι όχι μόνο χρειαζόμασταν τα λεφτά, όχι μόνο σηκώνει το τηλέφωνο στον Μ. Ντράγκι, αλλά τώρα είναι σαν να τον βλέπω μπροστά μου να στέλνει γραπτά μηνύματα στον Μ. Ντράγκι και να του λέει "σε παρακαλώ σώσε με"... Θλίβομαι γιατί η χώρα μου θα καταστραφεί, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να μην αισθανθώ μια ηθική ικανοποίηση, διότι εδώ και τέσσερα χρόνια αποδεικνύεται πόσες ανοησίες μας έλεγαν...».

* Για τους Θεσμούς:

«Πιστεύει κανένας -ακόμη και ο πιο φανατικός ψηφοφόρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ότι η τρόικα έχει αλλάξει; Προσέξτε πόσο ανελέητοι είναι οι Ευρωπαίοι σε αυτό το θέμα. Δεν έχουν κάνει καν το χατήρι στην ελληνική κυβέρνηση να αλλάξουν τα πρόσωπα...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Η αντιπολίτευση προσπαθεί να προειδοποιήσει. Είμαστε σε μια εποχή που ο κόσμος δεν ακούει τη Νέα Δημοκρατία... Είναι καθαρά ψυχολογικά φαινόμενο... Τώρα ο ελληνικός λαός καλείται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, 35 - 40 ημερών, να αναγνωρίσει ότι στις 25 Ιανουαρίου έκανε ένα μεγάλο λάθος. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το κάνει... Ως αποτέλεσμα αυτού του ψυχολογικού πια παράγοντα, προσπαθεί να κρατηθεί στη φαντασίωση και θα χρειαστεί δυστυχώς πόνος για να ξυπνήσει. Θα έρθει ο πόνος...».

Δημοσιογράφος: Δώστε ένα χαρακτηρισμό στην κυβέρνηση...

Α. Γεωργιάδης: «Θα έλεγα ότι είναι εθνικομπολσεβίκοι, διότι έχουν πολλά ακροαριστερά, αλλά και πολλά ακροδεξιά στοιχεία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα