Ο Α. Δοξιάδης στον ΑΘΗΝΑ984

O οικονομολόγος και μέλος της κίνησης πολιτών «Κοινωνικός Σύνδεσμος», Αρίστος Δοξιάδης, μίλησε στις 14/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

 Μεταξύ άλλων, είπε:  
* Για τη νέα κυβέρνηση

«Στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου είναι συγκεντρωμένες οι ελπίδες του κόσμου και στα πρόσωπα των πολλών υπουργών είναι επικεντρωμένες οι υποψίες μας, ότι αυτή η κυβέρνηση πάλι δεν θα κάνει δουλειά. Δηλαδή, ο κ. Παπαδήμος
θα πρέπει να δίνει μάχη με τους υπουργούς του, φοβάμαι, σχεδόν σε καθημερινή βάση».

Δημοσιογράφος: Αυτό αφορά κυρίως το πολυπληθές;

Αρ. Δοξιάδης: «Το πολυπληθές και την ποιότητα, δυστυχώς, αρκετών ανθρώπων που είναι εκεί μέσα... Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά πολλοί από αυτούς μας έχουν δείξει, είτε έχοντας υπάρξει υπουργοί, είτε με το δημόσιο λόγο τους -όσοι δεν έχουν υπάρξει υπουργοί-, ότι δεν είναι πολύ σοβαροί άνθρωποι και κυρίως, ότι δεν παίρνουν πολύ σοβαρά την ατζέντα των θεμάτων που υποτίθεται αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει».

* Για αλλαγή του πολιτικού προσωπικού:

Αρ. Δοξιάδης: «Είναι η αισιόδοξη άποψη. Φοβάμαι ότι δεν θα είναι έτσι. Το λέω και με βάση την εμπειρία άλλων χωρών, που πέρασαν μεγάλες κρίσεις. Δεν αλλάζει εκ βάθρων το πολιτικό προσωπικό. Ούτε τα κόμματα αλλάζουν εκ βάθρων. Γίνονται αλλαγές, μπαίνουν κάποια καινούργια πρόσωπα, αλλά μαζί με πολλά από τα παλιά. Και επομένως, αυτοί που λένε πέθανε το παλιό πολιτικό σύστημα, αλλά δεν έχει γεννηθεί το καινούργιο, νομίζω δεν έχει πεθάνει ακόμα. Η προσπάθεια για να αλλάξουμε είναι μακροχρόνια, είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα