«Νομοσχέδιο Ανάγκης» το φορολογικό

Νομοσχέδιο ανάγκης χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο απόψε αναμένεται να ψηφισθεί στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για την ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση που θα έρθει στη βουλή την άνοιξη. Σήμερα η 24ωρη αποχή των δικηγόρων σε όλη τη χώρα. Αντιδρούν
στο φορολογικό νομοσχέδιο.«Η κυβέρνηση προχωρά με σταθερά βήματα τις μεταρρυθμίσεις της. Και το κάνει με αίσθημα ευθύνης, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την τραυματισμένη εμπιστοσύνη των αγορών και της πραγματικής οικονομίας», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών χθες, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Ειδικά για το θέμα της ανάπτυξης, ο κ.Στουρνάρας εκτίμησε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και ειδικά προς το τέλος του έτους, θα υπάρξει θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ της χώρας.

«Η εκταμίευση της δόσης, η απόφαση για απομείωση του χρέους, η απόφαση της ΕΚΤ για αποκατάσταση ομαλών συνθηκών ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, η απρόσμενα σημαντική αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, η αναβάθμιση της χώρας μας στο "Business Report" της Παγκόσμιας Τράπεζας αποτελούν, επίσης, θετικές ενδείξεις ότι η Ελλάδα είναι ξανά σε καλό δρόμο. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης για το ενδεκάμηνο δείχνει πλεόνασμα σε ταμειακή βάση ύψους 2,3 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 3,6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διαφυγή από τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και της υπερχρέωσης», επισήμανε ο κ.Στουρνάρας.

«Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο ετήσιος στόχος για πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ το 2012, όχι μόνο να επιτευχθεί, αλλά το έλλειμμα να διαμορφωθεί σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Κάτι που ελπίζουμε να επαναλάβουμε και το 2013», ανέφερε ο υπουργός.

"Το 2013 η ελληνική οικονομία θα κάνει ένα τεράστιο βήμα για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την εξωστρέφεια της", δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μιλώντας χθες βράδυ στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.


Ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια προσαρμογής και επανέλαβε πως με τη στήριξη των εταίρων της, η Ελλάδα έχει συστρατευθεί στον ευρωπαϊκό δρόμο, αφήνοντας οριστικά πίσω της την επιλογή της δραχμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα