Νίνης και Μήτρογλου πέντε χρόνια μετά

Οπως και στη Λετονία, έτσι και κόντρα στη Λιθουανία, στο Καραϊσκάκη, η Εθνική ομάδα ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο πολύ όμορφα γκολ από Νίνη και Μήτρογλου επικράτησε με 2-0 των Λιθουανών και έφτασε στους έξι βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Οι δύο σκόρερ είχαν σκοράρει ξανά στο ίδιο ματς με τα χρώματα της Εθνικής Νέων το 2007 στον ημιτελικό του EURO με την Γερμανία (3-2 υπέρ της Ελλάδας).
Η Εθνική ήταν καλύτερη απο την αρχή, είχε την υπεροχή
και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν δημιούργησε τις φάσεις που θα περίμενε ο Φερνάντο Σάντος. Με την είσοδο του Μήτρογλου (αντί του τραυματία Μανιάτη) στο δεύτερο μέρος, η Εθνική μπήκε με μεγαλύτερη όρεξη και έψαξε το γκολ από το ξεκίνημα. Στο 48' καρφωτή κεφαλιά του Μήτρογλου έδιωξε ο Λιθουανός τερματοφύλακας, αλλά εφτά λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ. Ο Σπυρόπουλος σέντραρε, ο Μήτρογλου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, οι Λιθουανοί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Νίνης, με εξαιρετικές προσποιήσεις και ντρίπλες μπήκε στην περιοχή και με σουτ άνοιξε το σκορ. Τελικά ο Μήτρογλου πέτυχε το γκολ που έψαχνε από την ώρα που μπήκε στο 72' και «καθάρισε» το ματς. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έπαιξε το 1-2 με τον Νίνη και από θέση μέσα δεξιά πλάσαρε εύστοχα, κάνοντας το 2-0.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης (46' Μήτρογλου), Κατσουράνης, Φορτούνης (68' Χολέμπας), Νίνης, Γκέκας (80' Μαυρίας)

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Καρτσεμάρσκας, Σεμπέρας, Ζαλιούκας, Τσεσνάουσκις, Σέρνας (56' Ριμκεβίτσιους), Μικολιούνας, Βίτσιους, Κλιμαβίτσιους, Βέλιτσκα, Βαϊτκούνας, Μπορόφσκι (46' Τσεσνάουσκις)
Keywords
Τυχαία Θέματα