Νικήτρια η «Γιούβε» στο ντέρμπι των πέναλτι

Η Γιουβέντους «ξεφορτώθηκε» τη Ρόμα με την οποία συμβάδιζε ως απόψε στην πρώτη θέση του καμπιονάτο, επικρατώντας των «τζαλορόσι» με 3-2 στη «Γιουβέντους Αρένα», στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας λυτρώθηκε στο 86ο λεπτό με τη βολίδα του Λεονάρντο Μπονούτσι από τα 18 μέτρα, απέναντι σε μια πολύ καλή Ρόμα που είχε μάλιστα προηγηθεί σε μια συνάντηση με πολύ πάθος, δύναμη και αποβολές, μία εκ των οποίων ήταν εκείνη του Κώστα Μανωλά.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-0 με πέναλτι του Κάρλος Τέβες στο 27ο λεπτό, μια απόφαση του διαιτητή Τζανλούκα Ρόκι που αμφισβήτησαν έντονα

οι «τζαλορόσι», διαμαρτυρόμενοι ότι η παράβαση (χέρι Μαϊκόν σε φάουλ του Πίρλο) έγινε εκτός περιοχής.

Η Ρόμα ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο, όταν ο Φραντσέσκο Τότι ανατράπηκε ανόητα από τον Στέφαν Λιχστάινερ σε εκτέλεση κόρνερ (!) και ο «καπιτάνο» έκανε το 1-1 από τα 11 μέτρα στο 32΄.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, με τον Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε στο 44΄, αλλά δεν πρόλαβαν να πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, καθώς ο Ρόκι καταλόγισε νέο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μίραλεμ Πιάνιτς επί του Πολ Πογκμπά, κι ενώ ο χρόνος των καθυστερήσεων που είχε υποδείξει ο διαιτητής είχε ήδη παρέλθει.

Ο Τέβες ήταν και πάλι ψύχραιμος ξεγελώντας για δεύτερη φορά τον Λούκας Σκουρούπσκι για το 2-2, κι ενώ εν τω μεταξύ είχε αποβληθεί για έντονες διαμαρτυρίες ο προπονητής της Ρόμα, Ρούντι Γκαρσία.

Ο αγώνας φαινόταν να οδεύει στην ισοπαλία, αλλά ακόμη υπήρχε δρόμος... Στο 86΄ ο Μπονούτσι έγραψε το 3-2 και δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκαν ο Μανωλάς και ο Αλβάρο Μοράτα, ύστερα από μαρκάρισμα του Ισπανού επιθετικού που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Έλληνα στόπερ, ο οποίος ήταν και σήμερα βασικός, όπως και ο Χοσέ Χολέβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα