Νιγηρία: Φονική επίθεση

Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν, στην πόλη Νταματούρου της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε το αυτοκίνητο του σε στρατιωτική περίπολο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της περιοχής, ο βομβιστής έριξε το αυτοκίνητο του πάνω σε στρατιωτικό όχημα που τον καταδίωκε ως ύποπτο .

Την επίθεση ανέλαβε η ριζοσπαστική ισλαμική ομάδα Μπόκο Χαράμ η οποία από τα μέσα του 2009 όταν και ξεκίνησε ένοπλη εξέγερση έχει σκοτώσει τουλάχιστον 2000 άτομα

Σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο ο φερόμενος ως ηγέτης της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής
οργάνωσης ο Αμπουμπακάρ Σεκαού, αποκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «τρομοκράτη» μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να θέσει στην μαύρη λίστα της τρομοκρατίας την οργάνωση.

Στο ίδιο βίντεο, ο φερόμενος ως ηγέτης της Μπόκο Χαράμ ζήτησε από τον πρόεδρο της Νιγηρίας Γκουντλακ Τζόναθαν να παραιτηθεί και να ασπαστεί το Ισλάμ.

Η Νιγηρία, η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής και ο μεγαλύτερος παραγωγός αργού πετρελαίου στην ήπειρο, χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο ζώνες επιρροής, την βόρεια με κυρίως μουσουλμανική πλειοψηφία και τη νότια όπου υπερτερεί το χριστιανικό στοιχείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα