Νιγηρία: 25 νεκροί σε συγκρούσεις

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις ασφαλείας της Νιγηρίας και φερόμενους ως ισλαμιστές αντάρτες της Μπόκο Χαράμ που λήστεψαν μια τράπεζα κι επιτέθηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα στη βορειοανατολική επαρχία Γιόμπε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα.

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δώσει στην δημοσιότητα ο στρατός έκανε λόγο για επτά νεκρούς στις ανταλλαγές πυρών.

«Πέντε αστυνομικοί και 20 ένοπλοι
έχει επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν ενώ 9 εκατ. νάιρα Νιγηρίας (περίπου 43.400 ευρώ) κλάπηκαν από μια εμπορική τράπεζα», ανέφερε ο Σανούσι Ράφαϊ , αξιωματικός της αστυνομίας στην πολιτεία Γιόμπε, προσθέτοντας ότι τα κλοπιμαία ανακτήθηκαν.

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ και παρακλάδια της όπως η Ανσάρου, η οποία θεωρείται πως συνδέεται με την αλ Κάιντα, αλλά και η δράση δικτύων κακοποιών είναι οι σημαντικότερες απειλές για τη σταθερότητα στη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική χώρα της Αφρικής μετά τη συμφωνία του 2009 με την οποία χορηγήθηκε αμνηστία στους αντάρτες οι οποίοι δρούσαν στο Δέλτα του Νίγηρα.

Η σημερινή ανταλλαγή πυρών διαδέχθηκε μια εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον ενός κρησφύγετου της Μπόκο Χαράμ με τη συμμετοχή δυνάμεων της Νιγηρίας, του Τσαντ και του Νίγηρα την περασμένη εβδομάδα, η οποία είχε αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να βρουν το θάνατο.

Η επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου της Νιγηρίας προσπαθεί να επαληθεύσει πληροφορίες που έκαναν λόγο για 187 νεκρούς. Ο στρατός λέει ότι ο αριθμός αυτός είναι υπερβολικός, αλλά εμποδίζει την πρόσβαση οργανώσεων αρωγής που θέλουν να στείλουν ομάδες τους στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα