Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών στην Νομική

Νέος κύκλος αναταραχής στα Πανεπιστήμια, παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου και μετά την εντολή Φορτσάκη για κλείσιμο σχολών. Στο μάτι του κυκλώνα η κλειδωμένη Νομική σχολή, όπου μέχρι και πριν λίγη ώρα υπήρξε ένταση μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στον πεζόδρομο μεταξύ Ακαδημίας και Πανεπιστημίου. Δύο φοιτητές τραυματίστηκαν, ο ένας στο πρόσωπο και ο άλλος στο κεφάλι, από γκλομπς και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Αστυνομία παντού γύρω και από την ΑΣΟΕΕ.

Οι φοιτητές βρήκαν πόρτες ερμητικά κλειστές καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται εκεί από χθες τα ξημερώματα ενόψει του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου για το Πολυτεχνείο. Καταγγέλουν ότι ο Πρύτανης αποφάσισε μονομερώς στο αιφνιδιαςτικό κλείσιμο του Ιδρύματος ενώ τον είχαν ενημερώσει ότι για τη μία το μεσημέρι είχαν προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση για τον σχεδιασμό όσον αφορά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Δυνάμεις των Ματ έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά της ΑΣΟΕΕ τόσο από την πλευρά της Πατησίων όσο και από την πίσω της οδού Μαυροματταίων και στα πλαϊνά. Οι φοιτητές δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εδώ ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Έντονη παρουσία της αστυνομίας υπάρχει και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο αλλά και στους γύρω δρόμους.

Προηγήθηκαν χθες οι αποφάσεις των φοιτητών σε διάφορες σχολές να προχωρήσουν από σήμερα σε καταλήψεις σε Φιλοσοφική, Νομική, τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθώς και στο Χημικό της Πάτρας. Οι φοιτητές ζητούν επαναπρόσληψη των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διαμαρτύρονται για τη μέθοδο φύλαξης του κτιρίου της πρυτανείας και τις διαγραφές φοιτητών.

Εξάλλου σε μία ώρα συγκέντρωση προγραμματίζουν διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων στο υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης ενώ ήδη από τις 11 πραγματοποιούν στάση εργασίας.

«Όσοι πιστεύουν ότι θα επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας στα Πανεπιστήμια ας το μάθουν μια για πάντα και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων. Η νομιμότητα θα επιβληθεί επειδή το θέλει ο ελληνικός λαός», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Απαράδεκτα τα όσα έγιναν, επιδιώκεται ένταση με κάθε ευκαιρία, είπε πριν απο λίγο στον Αθήνα 9.84 ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος δείχνοντας προς τις πρυτανικές αρχές ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν 4 μέρες πριν από τη Γιορτή του πολυτεχνείου να υπάρχουν δυνάμεις και πανεπιστημιακοί εκπρόσωποι που κάνουν λοκ άουτ για την κάλυψη της δήθεν νομιμότητας.

φωτορεπορτάζ: Ισίδωρος Ρούσσος, Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα