Νέος χάρτης στα νοσοκομεία

Τηδιαβεβαίωση ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη θέση του και ότι οι γιατροί του ΕΣΥ δεν μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας, έδωσε στο προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωναμε τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, μετά τη συνάντηση έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΙΣΑ, που είχε διατυπώσει, πριν μήνες για το Παίδων Πεντέλης, ώστε να μην

είναι συνδεμένο με το Αγία Σοφία αλλά με το Σισμανόγλειο.

Μαζί με το Αμαλία Φλέμιγκ, θα αποτελέσουνομάδα νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ΒΑ Αττικής.Επίσης σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΥπουργείουΥγείας που παρουσίασε στους γιατρούς ο Υπουργός Υγείας στοΑμαλία Φλέμιγκ θα αναπτυχθεί Μονάδα Αποκατάστασης και Ιατρεία Νοσηλείαςμίας ημέρας (one day clinic). Τέλος διατηρούνται η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Χειρουργική Κλινική, ενώ η Πνευμονολογική, η Οφθαλμολογική, η Ορθοπεδική, η Ουρολογική και η Νεφρολογική κλινική θα μετακινηθούν σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, ενώ θα εφημερεύει μερικώς το Νοσοκομείο.

Τονοσοκομείο Οι Άγιοι Ανάργυροι μετατρέπεται σε νοσηλευτικό ίδρυμα με πλήρη εφημέρευση και ενισχύεται με ειδικότητες και προσωπικό, όπως και ηΠαμμακάριστος.Επίσης,ενισχύονται με ειδικότητες που δεν διαθέτουν ή υπολειτουργούν κυρίως ταΝοσοκομεία Σωτηρία, Λαϊκό, Σισμανόγλειο, Θριάσειο, Τζάνειο και άλλα.Το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Κέντρο Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων καθώς και κέντρο Ακτινοθεραπείας.ΣτοΠατησίων θα λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία τα οποία θα συνδέονται με το Αγία Όλγα, και το προσωπικό θα μετακινηθεί στο νοσοκομείο της Παμμακάριστου ή στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠολυκλινική θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και οι κλινικές θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία. Θα στεγάσει επίσης Καρδιολογική και Παθολογική Μονάδα Αποθεραπείας.Θαγίνει μεταφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία Β ΥΠΕΠειραιώς από την Αγία Βαρβάρα και θα παραμείνει μικρό μέρους του προσωπικού.

Το νοσοκομείο θα μετατραπεί σεΚέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ενώ μέρος των κλινών θα φιλοξενεί χρόνια περιστατικά που δεν χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας σε νοσοκομεία της Β ΥΠΕ.
Νασημειωθεί τέλος ότι, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία συνεχίζονται και αύριο με 24η απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί έξω απο τοΥπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα