«Νέο σημείο εκκίνησης»
09:27 12/3/2012
- Πηγή: Athina984
Ένα νέο σημείο εκκίνησης έχει δοθεί στην Ελλάδα με το δεύτερο πακέτο διάσωσης, προκειμένου να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την πληγείσα οικονομία της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο CNBC.
Όπως τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το credit event που κηρύχθηκε την Παρασκευή για την Ελλάδα, δεν είναι σημαντικό,
«Το credit event και η ενεργοποίηση των CDS είναι κάτι εσωτερικό. Αυτό είναι ένα είδος dealing room μεταξύ των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Δεν είναι κάτι σημαντικό για εμάς στην πραγματική οικονομία», υποστήριξε.
Ο Έλληνας υπουργός εμφανίστηκε ακόμη βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει καθολική συμμετοχή στη συμφωνία ανταλλαγής χρέους, την μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ, μετά από την παράταση της προσφοράς μέχρι τις 23 Μαρτίου.
«Η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι η προσφορά είναι μοναδική, είναι πολύ καλή και επικερδής. Πρόκειται για μια απολύτως εποικοδομητική πρόταση όχι μόνο από την πλευρά της Ελλάδας αλλά και από την πλευρά του επίσημου τομέα», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αναφορικά με τις εκλογές, ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα εδώ είναι ότι η ελληνική οικονομία μετά από μια πολύ μεγάλη περίοδο θυσιών χρειάζεται κάτι, μια καλή κουβέντα, μια θετική ένδειξη».
Τόνισε ακόμη ότι τώρα, μετά από το PSI και μετά από την έναρξη υλοποίησης του νέου προγράμματος, «έχουμε ένα νέο σημείο εκκίνησης. Αυτή είναι η πρότασή μου στους ανθρώπους μας, να ανακτήσουμε τη θεσμική μας θέση μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια».
Πρόσθεσε ακόμη ότι η συμφωνία διάσωσης ήταν ο μόνος τρόπος για να επανέλθει η χώρα σε οικονομική υγεία. «Το πρώτο εργαλείο ανάπτυξης και ευημερίας είναι η αναγκαία ρευστότητα για την πραγματική οικονομία και μόνο μέσω της νέας επανακεφαλαιοποίησης μπορούμε να το πετύχουμε αυτό».
Για πρώτη φορά, είμαστε στη θέση να παρουσιάσουμε ένα success story για την Ελλάδα, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
ΠΗΓΗ: www.capital.gr
Keywords
www capital, ελλαδα, cnbc, βενιζελος, cds, room, τραπεζες, συμμετοχή, προσφορες, εκλογες, psi, success, πηγη, capital, τι ειναι το psi, εκλογες 2012, οικονομια, υγεια, capital, capital.gr, cds, cnbc, αγορα, δευτερο, δοθει, ειδος, συμμετοχή, φορα, χωρα, room, πακετο, success
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του 50χρονου στην Κοζάνη
- Σε έξαρση η γρίπη, υψηλά τα επίπεδα της δραστηριότητας
- Σοφία Βόσσου: Η νέα κόντρα με τη Στεφανίδου
- Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της 32χρονης Αλεξάνδρας
- Τα καρφιά της Σοφίας Βόσσου για την Τατιάνα Στεφανίδου
- Συνάντηση Μπαμπινιώτη – πρυτάνεων στις 16 Μαρτίου
- Στο Δίστομο ανακήρυξε την ίδρυση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ο Π. Καμμένος
- ΝΘΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΠΑ 2 ΚΙΛΚΙΣ
- Μειωμένο κατά 22% το επίδομα ανεργίας και άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ
- Ηγουμενίτσα: Ταξί έπεσε στο λιμάνι-Μια γυναίκα νεκρή
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984

- Τελευταία Νέα Athina984
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νέα πλήγματα στη λωρίδα της Γάζας
- Μια μεγάλη «μαύρη τρύπα» που άφησε πίσω του το PSI
- Ανακάλυψε ότι ο άντρας της ήταν ήδη παντρεμένος στο Facebook!
- Τα χιόνια έρχονται (ξανά)
- Στο σημερινό Eurogroup η τελική έγκριση της δανειακής σύμβασης
- «Λουκέτο», πριν καν ανοίξει, στην Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ!
- Wikileaks: Απαγωγή από τη Μοσάντ στην Ηγουμενίτσα
- «Ήμασταν ανώτεροι»
- Στο Δίστομο ανακήρυξε την ίδρυση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ο Π. Καμμένος
- Τσουνάμι προστίμων στους ελεύθερους επαγγελματίες