Νέο σχέδιο Ντράγκι εντός της εβδομάδας

Σχέδιο για την αγορά δανείων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν μοιραστεί σε πακέτα, καθώς και καλυμμένων ομολόγων, ώστε να αναθερμανθεί η αναιμική ανάκαμψη της ευρω-περιφέρειας, πρόκειται να παρουσιάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι εντός της εβδομάδας.
Το σχέδιο προβλέπει να χαλαρώσουν οι υπάρχουσες απαιτήσεις για την ποιότητα των ενεχύρων που αποδέχεται η κεντρική τράπεζα, προκειμένου να χορηγηθεί ρευστότητα και στις τράπεζες της Ελλάδας και της Κύπρου που διαθέτουν τα χαμηλότερης αξιολόγησης χρεόγραφα.
Ωστόσο, η χαλάρωση των κανόνων πιθανόν να προκαλέσει έντονη αντίδραση από την Γερμανία, επιδεινώνοντας τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην ΕΚΤ και τους αξιωματούχους της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα