Νέο γερμανικό «Όχι»

Δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης των όρων που συνοδεύουν τη χορήγηση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, αυτό θα αποτελούσε «επικίνδυνη στρατηγική», δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, ο οποίος δεν απέκλεισε έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα είχε περισσότερη βοήθεια από τις άλλες χώρες. Η χαλάρωση του προγράμματος που έχει ήδη ελαφρυνθεί, δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή», δηλώνει στην εφημερίδα El Pais
ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.

«Θεωρώ ότι θα ήταν μία επικίνδυνη στρατηγική. Θα επηρέαζε χώρες που εφαρμόζουν με σωφροσύνη τις μεταρρυθμίσεις», λέει προσθέτοντας ότι «προτιμά» την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και ότι αρνείται να κάνει προβλέψεις για το θέμα αυτό.

Ωστόσο, «η μη εκπλήρωση των συμφωνιών σημαίνει το τέλος της χρηματοδότησης και αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες για τις πιθανότητες παραμονής της στην ευρωζώνη», λέει.

Εάν η Ελλάδα αποφασίσει να βγει από την ευρωζώνη, «οι συνέπειες μίας τέτοιας απόφασης θα ήταν φυσικά χειρότερες για την Ελλάδα παρά για οποιονδήποτε άλλον», προειδοποιεί ο Γενς Βάιντμαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα