Νέο φορο-σαφάρι εντός κι εκτός Ελλάδος

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στις προηγούμενες ρυθμίσεις περαίωσης, της διετίας 2010-2011.  Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες,  θα εφαρμοστούν συνοπτικές διαδικασίες ελέγχου για το κλείσιμο 100.000 εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000-2009.  Η νέα διαδικασία ελέγχου θα παρέχει στις επιχειρήσεις έναν ευνοϊκότερο τρόπο συμβιβασμού και θα τους δίνει τη δυνατότητα να κλείσουν τις ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις , εξοφλώντας τους φόρους τους σε πολλές
μηνιαίες δόσεις οι οποίες ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 36.

Η φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων του Υφυπουργού Οικονομικών Γιάννη Μαυραγάνη, αύριο με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών και τη Δευτέρα με τον Ελβετό ομόλογό του. Στόχος του Υπουργείου, εντός του Σεπτεμβρίου να έχει υπογραφεί η σχετική συμφωνία, στα πρότυπα των αντίστοιχων που έχουν συνάψει οι ελβετικές Αρχές με τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Βρετανία.

Σωρεία φορολογικών παραβάσεων διαπιστώθηκε σε ελέγχους που έκανε το ΣΔΟΕ στο κέντρο της Αθήνας. Συνολικά βεβαιώθηκαν 64 περιπτώσεις σε νυχτερινά κέντρα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά. Εκτός των άλλων εντοπίστηκαν και τρεις αποθήκες με περίπου 3 εκατομμύρια προϊόντα  - μαϊμού.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κερδοσκοπία από μερίδα ανεύθυνων οδηγών ταξί. 8 άτομα συνελήφθησαν καθώς βρέθηκαν να έχουν πειράξει τα ταξίμετρα ώστε να μην εκδίδουν αποδείξεις και να αποκομίζουν σημαντικά κέρδη από τις «παραφουσκωμένες» κούρσες.
Keywords
Τυχαία Θέματα