Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ανήλικο Παλαιστίνιο, ηλίκίας 16 ετών, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης αφού εκείνος επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον ενός στρατιωτικού, γνωστοποίησαν η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος και η ισραηλινή αστυνομία.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε διάστημα 24 ωρών καθώς το πρωί ένας άλλος Παλαιστίνιος είχε μαχαιρώσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη, τραυματίζοντάς τον ελαφρά, προτού και ο ίδιος τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά.

«Ο δράστης μαχαίρωσε έναν αξιωματικό στη διασταύρωση της Χουουάρα» νότια της Ναμπλούς, επισήμανε ο ισραηλινός

στρατός και οι «δυνάμεις στο σημείο απάντησαν αμέσως ανοίγοντας πυρ». Ο δράστης σκοτώθηκε, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Λουμπά Σαμρί.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην περιοχή, Αμπντελχάλιμ Τζαάφρεχ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Άχμεντ Κάμελ Ραφίκ Τατζ, ηλικίας 16 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα από πέντε σφαίρες και ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο που διεκομίσθη δε μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να τον σώσουν.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε το περιστατικό χαρακτηρίζοντάς το «σοβαρή κλιμάκωση» και σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του τονίζεται ότι ο πρόεδρος θεωρεί υπεύθυνη την ισραηλινή κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα