Νεφώσεις και βροχές από σήμερα

Σποραδικές καταιγίδες σήμερα από το απόγευμα κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές προβλέπει η ΕΜΥ με ιθανότητα καταιγίδας στην Αττική το βράδυ. Νοτιοανατολικοί άνεμοι 5 με 7 και στα νοτια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα νότια.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη: καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν αρχικά στη
δυτική-κεντρική Μακεδονία και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 1 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: καιρός: τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 βαθμιαία 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 5 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανές καταιγίδες από το απόγευμα. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 ενισχυμένοι από το απόγευμα στα 5 με 7 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική: καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Πιθανότητα καταιγίδας από το βράδυ. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας από το απόγευμα. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 5 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 22-02-2013

Καιρός: στα δυτικά και νότια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Για το Σάββατο 23-02-2013

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο. Σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα νοτια.

Για τη Κυριακή 24-02-2013

Καιρός: στα δυτικά και βόρεια (πλην Θράκης) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα