Συνεχίζεται το θρίλερ με τους αγνοούμενους

Να επισπευσθούν οι έρευνες για τις συνθήκες της ναυτικής τραγωδίας ζήτησε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο Εισαγγελέας του Μπάρι δήλωσε ότι το πλοίο είχε 499 επιβαίνοντες καθώς μετέφερε και παράνομους μετανάστες και εξέφρασε φόβους για αρκετούς εγκλωβισμένους στα αμπάρι του πλοίου σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση. Την ίδια ώρα ,συνεχίζεται το θρίλερ με τους αγνοούμενους του Norman Atlantic, , ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει αποσαφηνιστεί, καθώς οι πληροφορίες για τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο παραμένουν

συγκεχυμένες.

Οι τελευταίες επίσημες πληροφορίες μιλούν για 10 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο Έλληνες. Σε αυτούς συγκαταλέγεται ο Γιώργος Δούλης, αν και ο γιος του δεν τον έχει αναγνωρίσει ανάμεσα στις σορούς και ο 57χρονος Κωνσταντίνος Κουφόπουλος. Από τους Έλληνες επιβάτες του πλοίου που θεωρούνταν αγνοούμενοι, με τους συγγενείς τους έχουν ήδη επικοινωνήσει και ενημερώσει πως είναι καλά οι: Γιώργος Μάρκος, Κώστας Γιαπλές, ο κ. Τουτούνας, ο κ. Ραφαηλίδης, ο Γιώργος Αντωνάκης και ο κ. Κεραμάς, ενώ έχουν βρεθεί και οι τέσσερις οδηγού της εταιρίας Σαλαμίς, όμως τα ονόματά τους όμως δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά. Αντίθετα, παραμένει η αγωνία για τον οδηγό Γιάννη Σοφό, με την οικογένειά του να απευθύνει δραματική έκκληση, γιατί κανείς δεν τους ενημερώνει

Επίσης, δύο Ιταλοί οδηγοί φορτηγών έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά στο πλοίο «Norman Atlantic» σύμφωνα με πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης. Τα πτώματα αναγνωρίστηκαν από συναδέλφους τους που εργάζονται στην περιοχή της Νάπολης. Επίσης, έχασαν τη ζωή τους δύο Αλβανοί ναυτικοί, οι οποίοι επέβαιναν στο ρυμουλκό «Ιλλιρία».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μπάρι, Τζουσέπε Βόλπε, ο συνολικός αριθμός επιβατών ήταν 499 άτομα, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί μετανάστες που κρύβονταν στα γκαράζ. «Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με 179 άτομα, αλλά ένα μέρος από αυτούς μπορεί να έχουν επιβιβασθεί σε εμπορικά πλοία» δήλωσε ο Ιταλός εισαγγελέας. «Η δικαστική έρευνα βασίζεται, έως τώρα, στις καταθέσεις διασωθέντων και στο υλικό από κινητά τηλέφωνά τους» πρόσθεσε. Στο μεταξύ, το εμπορικό πλοίο «Αlby Jeanette» που μεταφέρει 39 διασωθέντες, προσπαθεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Μανφρεντόνια, αλλά οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές.

Τα ερωτήματα την ίδια ώρα πολλαπλασιάζονται και η αγωνία κορυφώνεται για το μέγεθος της ναυτικής τραγωδίας, αφού ασαφή και αντικρουόμενα παραμένουν τα στοιχεία για τον αριθμό επιβαινόντων, διασωθέντων και αγνοουμένων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκος Λαγκαδιανός, ανακοίνωσε ότι η λίστα με τους 95 διασωθέντες του Norman Atlantic, όπως επίσημα διαβιβάστηκαν από τους πλοιάρχους των πλοίων "San Giorgio" και "Luigi Durand De La Penne" στο ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος www.hcg.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 81 εξ αυτών βρίσκονται ασφαλείς στο "San Giorgio" και 14 στο "Luigi Durand De La Penne" που είχαν σπεύσει στην περιοχή για την επιχείρηση. Παράλληλα, 86 Έλληνες διασωθέντες έχουν ήδη αποβιβασθεί με ασφάλεια σε ελληνικό έδαφος.

Πάντως, εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις λίστες επιβατών, τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί επίσημα από την εταιρεία στην ιταλική ακτοφυλακή εξακολουθεί να υπάρχει κομφούζιο με ευθύνη των ιταλικών Αρχών. Όπως τόνισε, παρά το ότι η εταιρεία επικοινωνεί τηλεφωνικά με Έλληνες επιβάτες του Norman Atlantic στο πλοίο San Giorgio, οι ιταλικές Aρχές δεν έχουν τα ονόματά τους στη λίστα. Πρόσθεσε επίσης ότι στο πλοίο βρίσκονται συνολικά περίπου 200 άτομα-επιβάτες του Norman Atlantic τους οποίους θα αποβιβάσουν αύριο οι Ιταλοί σε κάποιο ιταλικό λιμάνι.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συνεχή ενημέρωση των συγγενών των επιβαινόντων του Ε/Γ-Ο/Γ «Norman Atlantic» σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης, λειτουργούν σε 24ωρη βάση δύο επιπλέον Γραμμές Ενημέρωσης, με αριθμούς κλήσης 2131371042 και 2131371036.

Τέλος , κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για δύο κακουργήματα, για το ατύχημα του «Norman Atlantic» από την Εισαγγελία Πειραιά

Επισυνά[τεται η λίστα έβδομη και όγδοη με τα στοιχεία των Ελλήνων διασωθέντων, επιβατών και πληρώματος, του Ε/Γ-Ο/Γ «Norman Atlantic»

Keywords
Τυχαία Θέματα