Στις Βρυξέλλες με νέες προτάσεις

Έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές με τους πιστωτές, φέρεται να είναι η ελληνική πλευρά σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λέγοντας ότι αυτό συμφωνήθηκε στις συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και του προέδρου της Κομισιόν. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, εκπρόσωποι του Έλληνα Πρωθυπουργού θα βρίσκονται αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες,

προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών. Σύμφωνα με άλλες πηγές, την κυβερνητική αποστολή θα απαρτίζουν οι υπουργοί: Γ. Δραγασάκης, Ν. Παππάς, Ευ. Τσακαλώτος καθώς ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Χουλιαράκης.

«Εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές προσθέτοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης.

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ με τον Ελληνα Πρωθυπουργό. Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης. Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως εξάλλου συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ.

Εν τω μεταξύ, το Σχέδιο Β μιας αθέτησης πληρωμών από την Ελλάδα, συζητήθηκε για πρώτη φορά επισήμως σε ευρωπαϊκό όργανο, ειδικότερα στο EuroWorkingGroup που συνήλθε χθες βράδυ στην Μπρατισλάβα, χωρίς να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Η γερμανική κυβέρνηση εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει καμία καινούργια προσέγγιση επί του θέματος» δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιλτ ότι στο Βερολίνο δεν αποκλείει πλέον το ενδεχόμενο ελληνικής χρεωκοπίας και εκπονεί σενάρια κεφαλαιακών ελέγχων. Παράλληλα, ο Γερμανός εκπρόσωπος διαμήνυσε πως οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ενταθούν, ενώ συμπλήρωσε πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να συνοδεύεται από τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Αθήνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα