Νέες αποκαλύψεις σοκ

Ήθελαν νεκρό τον Παύλο Φύσσα. Αυτή είναι άλλη μια αποκάλυψη σοκ ενός πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, ο οποίος μιλά για πληρωμένους μισθοφόρους δολοφόνους, αναφέροντας εδώ και το όνομα του Γιώργου Ρουπακιά.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε μάλιστα ότι ο ίδιος ο Ρουπακιάς είχε πει ότι αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή δεν θα είναι ζωντανός, επειδή ενοχλούν τα τραγούδια του.

Το πρώην μέλος προειδοποίησε ότι θα έχουμε και

άλλες δολοφονίες, αναφέρθηκε εκτενώς στα τάγματα εφόδου, ή αλλιώς τα κομάντα, κι έκανε λόγο για εν ενεργεία αστυνομικούς - μέλη της Χ.Α. που της προσφέρουν προστασία.

Κι ενώ πρώην μέλη της οργάνωσης μιλούν για στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα, ο ίδιος ο 34χρονος φαίνεται πως γνώριζε ότι ενοχλεί κάποιους. Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, λέει: «Οταν μιλάω νομίζουν ότι τους κοροϊδεύω. Με μισούν...!», χωρίς να διευκρινίζεται σε ποιους αναφέρεται.

Το συγκεκριμένο υλικό φέρεται να δημοσίευσε στο ίντερνετ ένας φίλος του άτυχου νεαρού στις 30 Αυγούστου, ενώ είχε γυριστεί δέκα ημέρες νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Μιχαλολιάκος μιλά για «πόλεμο» κατά της Χρυσής Αυγής λόγω της δημοσκοπικής της ανόδου, σε συνέντευξη που έδωσε στον Ηλία Κασιδιάρη, και στη διαδικτυακή τηλεόραση του κόμματος.
Εξέφρασε πάντως την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη. «Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να βρει ατράνταχτα στοιχεία. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα που εδώ και δύο χρόνια, τρία, τέσσερα, βρίσκεται στο προσκήνιο της δημοσιότητας, με δεκάδες γραφεία σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία λειτουργούν νόμιμα και δημόσια, να είναι εγκληματική οργάνωση".

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις και στους κόλπους της αστυνομίας.

Την παραίτηση τους υπέβαλαν δύο ανώτατοι αξιωματικοί, με αφορμή υπόθεση που σχετίζεται με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Χαλκίδα, οι οποίοι δεν παρενέβησαν ως όφειλαν όταν μέλη της οργάνωσης εμφανίστηκαν με ρόπαλα. Πρόκειται για τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος, και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, υποστράτηγο Απόστολος Κασκάνης.

Την ίδια ώρα, μετακινούνται από τις θέσεις τους και αντικαθίστανται οκτώ αξιωματικοί από τις πλέον νευραλγικές θέσεις της Αστυνομίας, προκειμένου «να διασφαλιστεί, η αντικειμενικότητα σε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων», που αφορά σε καταγγελίες για χρυσαυγίτες αστυνομικούς.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση ξεκινά ακόμη και στο στρατό για τυχόν εμπλοκή εν ενεργεία στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών Κλάδων σε στρατιωτική εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι καταθέσεις μαρτύρων στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Οι πρώτοι που κλήθηκαν είναι οι δημοσιογράφοι που έχουν πάρει κατά καιρούς συνεντεύξεις από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Με φόντο τις πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα γίνουν σήμερα ο πρόεδρος της βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα