Νέες ανακαλύψεις

Η ανακάλυψη ενόςαπολιθώματος ποδιού στην Αιθιοπίαδείχνει ότι οι πρόγονοι μας ήταν πιθανώςαναβάτες δέντρων και περιστασιακάπερπατούσαν όρθιοι.

Σε μια αναζήτησηγια πρόσθετα στοιχεία σχετικά με το πώςκαι πότε οι πρόγονοί μας σταμάτησαν νασκαρφαλώνουν στα δέντρα και άρχισαν ναπερπατούν όρθιοι, οι επιστήμονες πήγανστην κεντρική περιοχή Αφάρ της Αιθιοπίας,στην οποία έχουν ανακαλυφθεί πάρα πολλάαπολιθώματα. Η διάσημη «Λούσι», που οσκελετός της είχε χαρακτηριστικάανθρώπου και πιθήκου, ανασκάφηκε στοHadar το 1974.

Περίπου 30 μίλια βόρεια τουHadar το 2009, οι επιστήμονες ανακάλυψαν μιαεκπληκτική

ποικιλία από οστά ποδιώνκαι οι επιστήμονες πέρασαν τα επόμενατρία χρόνια, να αναλύουν τα ευρήματάτους.

«Για πρώτη φορά, έχουμε καλέςαποδείξεις ότι υπάρχει πράγματι έναάλλο ον με ανθρωποειδές καταγωγή πουέζησε την ίδια στιγμή με το είδος τηςΛούσι», δήλωσε ο Bruce Latimer, ανθρωπολόγοςστο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve στοΚλίβελαντ, σε μια επιστημονικήενημέρωση.

Σε αυτά τα απολιθώματαπεριλαμβάνονται οκτώ οστά, όλα από ταδεξιά μπροστινά πόδια. Είχαν ανακαλύφθείσε κοιτάσματα πλούσια σε απολιθώματα3,4 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτό τακαθιστά σχεδόν στην ίδια ηλικία με τηΛούσι και τα είδη της, Australopithecus afarensis.

Πηγή: http://lightyears.blogs.cnn.com

Keywords
Τυχαία Θέματα