Προθεσμία για τις μετεγγραφές

Με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες θα οριστεί η πενθήμερη προθεσμία εντός της οποίας οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις για την μετεγγραφή τους, όπως γνωστοποίησε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής ο υπ. Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο Ανδρέας Λοβέρδος για

να μειώσει την «φυγή» φοιτητών από της περιφέρεια στα μεγάλα αστικά κέντρα, τόνισε ότι προϋπόθεση για την μετακίνηση πρωτοετών είναι το να υπάρχει κατοικία της οικογένειας κοντά στο ίδρυμα που θα μετεγγραφούν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι μετεγγραφές που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να φέρουν συνωστισμό πρωτοετών στα περιζήτητα κεντρικά ιδρύματα και ερήμωση των περιφερειακών.

Από τα έως τώρα στοιχεία, προκύπτει ότι οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τους 40.000 σε σύνολο 73.000 πρωτοετών, ενώ αναμένεται να μετακινηθούν τελικά πάνω από 20.000, δηλαδή των 30% των φετινών εισακτέων.

Την ίδια ώρα προβληματισμό προξενεί το γεγονός ότι στα κεντρικά ΑΕΙ θα δημιουργηθούν αμφιθέατρα 2 ταχυτήτων, καθώς θα καθίσουν σε διπλανά θρανία υποψήφιοι που πέτυχαν πάνω από 18.000 μόρια και φοιτητές οι οποίοι μετακινούνται με επίδοση ακόμα και κατά 6.000 μόρια λιγότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα