Νέα συνάντηση των τριών αργηγών

Θέματα αποκρατικοποιήσεων, συγχωνεύσεις οργανισμών, μεγάλα έργα και αποδέσμευση πόρων είναι τα ζητήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της απογευματινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη. Οι συνομιλίες των πολιτικών αρχηγών θα επαναλειφθούν και την Τρίτη. Εν τω μεταξύ, την ικανοποίησή τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση, που ολοκληρώθηκαν χθες, εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωσή τους ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ διαβεβαιώνοντας ότι «υπήρξε μια συνολική συμφωνία για την ανάγκη ενίσχυσης των πολιτικών προσπαθειών προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι».

Έως το τέλος της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αποστείλει στην τρόικα το πλήρες πακέτο των 11,5 δισ. για την επόμενη διετία, στο πλαίσιο των πολιτικών που συμφωνήθηκε κατά την παραμονή της τριμερούς στην Αθήνα.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις αρχές Σεπτεμβρίου, με την εκ νέου έλευση των ελεγκτών στην Αθήνα και πάντως πριν από τη συνεδρίαση του του έκτακτου γιουρογκρουπ που θα αποφασίσει την εκταμίευση της χρηματοδότησης της χώρας μας στις 3 του ερχόμενου μηνός. 
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984