Νέα νομοθεσία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Έως το τέλος του έτους θα έχει υπάρξει νέα νομοθεσία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς αρχίζει άμεσα η σχετική διαβούλευση με τους θεσμούς, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση της ελληνικής πλευράς και εκείνης των θεσμών, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με αποκλειστικό αντικείμενο τα εργασιακά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά προτείνει να εφαρμοστούν οι βέλτιστες πρακτικές, με βάση και τις εκθέσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και της Ευρωπαϊκής

Επιτροπής των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η οποία επιβλέπει την εφαρμογή του Κοινωνικού Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Αποκρατικοποιήσεις και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο επίκεντρο της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους επικεφαλής των δανειστών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στον χώρο διαμονής των θεσμών. Από την ελληνική πλευρά συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμονων Γιώργος Χουλιαράκης.

Αύριο, στον ίδιο χώρο, οι δύο υπουργοί και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών θα πραγματοποιήσουν μια ανασκόπηση, - με την ολοκλήρωση του α΄ κύκλου των συζητήσεων - των έως σήμερα διαπραγματεύσεων.

Εν τω μεταξύ, εντολή να ενταθούν οι προσπάθειες για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε να περάσει το πακέτο μέτρων από τη Βουλή έως τις 18 Αυγούστου, έδωσε ο πρωθυπουργός, απορρίπτοντας τη λύση μίας συμφωνίας-«γέφυρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα