Νέα διαμάχη με την Apple

Γερμανικό δικαστήριο έκανε δεκτή αγωγή της Motorola Mobility εναντίον της Apple, για καταπάτηση πατεντών της με τη λειτουργία του GPRS, φέρνοντας τα πάνω κάτω στις πωλήσεις iPhones και iPads.

Σύμφωνα με το BBC, Γερμανικό περιφερειακό δικαστήριο αποδέχτηκε την αγωγή της Motorola Mobility για καταπάτηση από την Apple
των εν λόγω πατεντών, με μία απόφαση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πλήρη απαγόρευση των πωλήσεων σε iPhones και iPads.

Το δικαστήριο έκρινε, πως η παραβιαζόμενη πατέντα είναι η EP (European Patent) 1010336 (B1), βασικό στοιχείο του General Packet Radio System.

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης, η Apple επιχείρησε να αναγκάσει την Motorola να πληρώσει 2 δισ. ευρώ, για να εφαρμοστεί η απαγόρευση, αλλά το δικαστήριο το απέρριψε.

Παράλληλα, οι προσπάθειες της να πάρει άδεια υπό τους όρους της FRAND (fair, reasonable, and non-discriminatory), δεν είχαν αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να αποφανθεί, πως οι ζημιές από την παραβίαση των πατεντών είναι μεγαλύτερες από την αποζημίωση αδειοδότησης.

Σημειώνεται πάντως, πως η Apple έχει επιλογή να εφεσιβάλει την απόφαση, ενώ η Motorola δήλωσε, πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για προστασία της πνευματικής της ιδιοκτησίας σε τεχνολογίες που έχει αναπτύξει στα χρόνια λειτουργίας της.
Keywords
Τυχαία Θέματα