«Να διατηρήσουμε την ελπίδα»

Τα μέτρα του νέου Μνημονίου είναι σκληρά παραδέχθηκε από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, προσθέτοντας όμως ότι υπάρχει μια πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας λόγω της μη εφαρμογής των νόμων.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι τα σημεία συμφωνίας με την Τρόικα αφορούσαν τις επικουρικές συντάξεις με τις απατήσεις τους να ξεκινούν
από μειώσεις ύψους 35% και από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Μέσα από την διαπραγμάτευση φθάσαμε στο 15% για τις επικουρικές, ενώ για τις ασφαλιστικές εισφορές, κάναμε λόγο για διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης, ώστε να ελαφρυνθούν οι συνεπείς στην καταβολή των εισφορών» είπε ο κ. Κουτρουμάνης, ενώ έκανε αναφορά και στο ζήτημα του κατώτατου μισθού, λέγοντας ότι αν γίνονταν δεκτές οι απαιτήσεις για μείωση των κατώτατων μισθών από 22%-30% μαζί με την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης και του 13ου και 14ου μισθού θα μιλούσαμε για μείωση των αποδοχών σε ποσοστά πάνω από 40%.

Ο κ. Κουτρουμάνης κάλεσε την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει το Μνημόνιο λέγοντας ότι έτσι διατηρούμε την ελπίδα, να συντηρήσουμε και αργότερα να βελτιώσουμε την κατάσταση, ενώ η καταψήφιση του θα οδηγούσε σε μείωση των αποδοχών σε ποσοστά που θα αγγίζουν το 50% ή 60% μαζί με όλες τις άλλες συνέπειες της χρεοκοπίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα